Wat dacht je van 100-den steltlopers, pelikanen, reigersoorten, eenden, dwergaalscholvers en vele andere watervogels in de uitgestrekte moerassen langs de kust? Terwijl je de volgende dag op bloemrijke vlakten kijkt naar roofvogels en typische steppesoorten. Een ongerepte bestemming waar de topnatuur nog te vinden is in het cultuurlandschap.  
 

Bulgarije als vogelparadijs

Deze reis is geschikt voor elke natuur- en vogelliefhebber, van beginner tot gevorderde. Laat je onbezorgd onderdompelen in de kleurrijke fauna en flora van Bulgarije! We zorgen voor een comfortabele vakantie met de mooiste plaatsen om vogels te kijken en verzorgde lokale specialiteiten.
 

Diversiteit aan water- en steppevogels

We starten de reis aan de kust van Bulgarije. We kiezen bewust voor deze periode omdat de vogeltrek dan volop bezig is. Elke dag iets anders, en succes gegarandeerd. Aan de grote meren zoeken we naar Dwergaalscholver, Witoogeend, Woudaap, Ralreiger,  Kwak, Witvleugelstern, strandlopers in alle maten en gewichten,...

Van hieruit schuiven we naar het binnenland om de steppes te bezoeken. Ze zijn in deze periode vervuld met bloemenpracht. Een heel ander landschap met typische soorten. Griel, Dwergarend, Arendbuizerd, leeuweriken en tapuiten zoals Blonde en Bonte kunnen van de partij zijn. 

Vervolgens loopt onze route zuidwaarts. Via een rivierbos komen we aan in de Oostelijke Balkan. Er wordt gezorgd voor een leuke mix tussen moerassen voor steltlopers en bossen voor spechten en vliegenvangers. Tot slot trekken we de bergen richting Sofia in, waar we typische soorten als Rotsklever, Blauwe rotslijster, Steenarend, Keizerarend, Rouwmees en vele andere hopen te vinden.

Langsheen de tocht maken we kans op Siesel (een soort grondeekhoorn), Moorse en Griekse landschildpad, Scheltopusik, Groene pad, een waaier aan vlinders en andere insecten, ... 

> BEKIJK HIER HET REISVERSLAG VAN ONZE BULGARIJEREIS IN 2015!

Bij onze natuurreizen gaat 20% van de bruto winstmarge integraal naar een natuurbeschermingsproject. Dit project wordt via een stemronde door de deelnemers van de natuurreizen verkozen. UNIEK in België!

 

Ervaren reisgidsen

Robin Vermylen is een enthousiaste natuurgenieter en is gebeten door de fauna van Europa. Hij heeft een enorm brede kennis van natuur die hij graag met je deelt. Vogels, zoogdieren, planten, vlinders, libellen, reptielen, amfibieën,... Het komt allemaal aan bod. Aan zijn zijde wordt Robin bijgestaan door zijn vriendin Sofie die helpt met de logistieke ondersteuning en timing. Beide hebben ook heel wat fotografische kennis en kunnen jou dus ook in dit domein helpen.

Lokaal wordt ons team bijgestaan door een extra natuurgids en chauffeur! Zij verzorgen deze groepsreis mee tot in de puntjes. Voor Robin is Bulgarije een nieuwe bestemming in zijn gamma! Samen met het lokale team, zorgen ze ongetwijfeld voor een heel bijzondere natuurreis en beleving. Wil jij ook mee met dit fantastische avontuur?

Boek deze reis

1670 euro
nog 4 plaatsen
€210.00
Inschrijven voor
28 feb 2018
Begeleider
Robin Vermylen
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering,alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard

Lake Varna

Kaliakra

Lake Mandrensko

Madzharovo

Accommodatie, eten en transport

Het verblijf bestaat uit middenklasse, verzorgde hotels van goede standaard (twin kamers, ***). Er wordt van de Bulgaarse keuken geproefd die heel smakelijk en divers is. Transport gebeurt met een comfortabele bus waar er ruim plaats is voor alle deelnemers.

 

Materiaal en kledij

Verrekijker, fototoestel, indien beschikbaar telescoop, en eventueel een zitstoeltje. Breng naast het klassieke vogelmateriaal ook een zaklampje mee. Voorzie kleren voor alle weersomstandigheden: de ene dag is het heel warm, de andere dag is het eerder frisjes. Het is aangewezen om regenbestendige kleding en waterdichte schoenen mee te nemen, ook een paraplu kan van pas komen. In de bergen en de steppes zal het er 's morgens fris tot koud zijn.

 

Klimaat

Bulgarije heeft zonnige voorjaren, al zijn dagen met regen niet uitgesloten. De aanwezigheid van de zee en de talloze meren zorgt ervoor dat er een mild klimaat heerst in vergelijking met andere plekken op dezelfde breedtegraad. In geval van regen is het natuurlijk mooi meegenomen dat ons comfortabel transport altijd in de buurt zal zijn. Kledij voor uiteenlopende weersomstandigheden is aangewezen.