Een rondreis door Ethiopië: je ervaart de echte African touch, maar toch net dat tikkeltje anders. Ethiopië is immers een buitenbeentje in Afrika. De bijzondere hoogvlaktes en de grote variatie aan habitats doen soms eerder denken aan de Andes van Zuid-Amerika. Door dit bijzondere landschap heerst er ook een uitzonderlijk rijke biodiversiteit met een record aantal endemische soorten. Een niet te missen trip!

 

LEDEN VAN NATUURPUNT ONTVANGEN 100 EURO KORTING OP DE PUBLICATIEPRIJS VAN DEZE REIS.

 

Endemisch Ethiopië

We zoomen even in op de soortenrijkdom die Ethiopië te bieden heeft, want alleen al de bijzondere fauna en flora van dit land maakt deze trip de moeite waard. Wat dacht je van de Ethiopische wolf, de bijzonder gekleurde Gelada baviaan en tientallen tot de verbeelding sprekende vogelsoorten zoals Harwood frankolijn, Roodkruin Frankolijn, Ethiopische Kievit, Rougets Ral, Geelhalslangklauw, Witwangtoerako, Ankober kanarie,  Geelmaskerpapegaai, Abessijnse Specht, Katvogeltimalia. Het land heeft meer dan 30 endemische of bijna endemische vogelsoorten.

 

Een rondreis door het binnenland

Vanuit de hoofdstad maken we een mooie trip door Ethiopië. Via deze rondreis passeren we in de diverse habitats met vele hoogtepunten van Ethiopië als rode draad. Er werd voor deze rondreis gekozen voor een mooie mix van natuur en een vleugje cultuur en prachtige landschappen. De reis is gebouwd rond de endemische fauna van vogels en zoogdieren en maakt gebruik van basis tot standaard accommodaties.

Het is de bedoeling van rond te reizen in functie van vogels en afhankelijk van de persoonlijke profielen, hier en daar meer stil te staan bij bepaalde onderwerpen. Tijdens de reis komen we in contact met de lokale bevolking en waar mogelijk zullen we dit zeker in de hand werken. bij voldoende interesse, kan tijdens deze reis de focus licht aangepast worden in de richting van extra cultuurbeleving. 

 

ONTDEK HET REISSCHEMA IN DETAIL HIER.

ONTDEK DE SOORTENLIJST HIER.

 

Een ervaren reisgids met oog voor detail

Op deze Natuurpunt reis naar Ethiopië leidt Geert Spanoghe alles in goede banen. Geert is een gedreven vogelkijker, maar hij heeft ook oog voor alles wat de natuur rondom te bieden heeft. Hij reisde reeds in het verleden rond in Ethiopië en kent dus al heel wat van de lokale ecologie. Geert is bereisd en leidde al talrijke Natuurpuntreizen in het verleden. Als voormalig voorzitter van Natuurpunt Gent en de Vogelwerkgroep van Gent, is hij de geknipte man om tot het uiterste te gaan!

Bij voldoende deelnemers wordt de reis mee begeleid door Miguel Demeulemeester. Miguel is professioneel werkzaam bij Natuur.Beheer. In zijn vrije tijd is hij al van jonge leeftijd erg actief in zijn lokale Vogelwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen. Miguel kent zoals Geert het reilen en zeilen van Natuurpunt, houdt van een gezellige babbel zal voor jou die ultieme waarneming in beeld proberen zetten. 

We kunnen dus opnieuw spreken van een opmerkelijke tandem net zoals met de Senegal reis van Natuurpunt! Beide heren zijn gedreven vogelaars maar evengoed mannen met een hart van goud.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
01 aug 2018
Inclusief
Internationale vliegtuigtickets (t.w.v. 600 euro), alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
Alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

lalibela

Natuurreis Ethiopië: accommodatie en vervoer

We logeren in accomodaties met basis tot standaard comfort. Alle kamers zijn steeds voorzien van eigen badkamer met toilet. Meestal zullen het tweepersoonskamers zijn. De laatste avond voorzien we nog avondeten en gelegenheid om te douchen voor de nachtvlucht terug. We reizen door Ethiopië met aangepast transport. De wegen zijn er matig: soms goed, soms minder goed tot slecht en een tikkeltje avontuurlijker zoals het hoort in Afrika...

 

Is deze natuurreis naar Ethiopië iets voor jou?

De Natuurpunt rondreis door Ethiopië is een intensieve reis die je de kans geeft om een mooi beeld van het land te vormen. Ethiopië is anders dan anders en een bijzondere bestemming in Afrika: zowel de cultuur als de avifauna en fauna zijn er uniek. Voor wie al eerder Afrika bezocht: je kan je hier alvast verwachten aan een groener landschap met meer reliëf dan wat je gewoon bent. Tijdens de reis hoppen we van het ene Nationaal Park naar het andere met de vogels als leidraad. We maken er telkens kleine excursies en spotten zo heel wat specialiteiten van Oost-Afrika en Ethiopië. De reis kan pittig zijn door de soms lange dagen.

 

Is deze reis geschikt voor (natuur)fotografie?

Een fototoestel meenemen op deze rondreis door Ethiopië is geen must, maar wel een aanrader voor wie graag fotografeert. De vogels die we te zien krijgen zijn stuk voor stuk pareltjes. Grote telelenzen en digiscoping zijn niet alijd even handig te gebruiken in de zinderende lucht en de harde evenaarszon maakt fotograferen niet eenvoudig. De vroege vogels zijn dus in het voordeel. Gelukkig krijgen we heel wat natuur van dichtbij te zien, dus waag gerust een kans!

 

Ethiopië in november: klimaat en kledij

Ethiopië mag dan groen zijn, het is er aangenaam warm. Koele avonden en ochtenden, met overdag temperaturen rond de 25 C. In de hoogvlaktes kan het dan weer koud zijn, met tegen de ochtend en ’s nachts soms zelfs winterse temperaturen en een kleine kans op neerslag.

STARLING raadt aan om voor de koele momenten een lange broek en lange mouwen te voorzien, lichte kledij voor overdag mee te nemen, eventueel met lange mouwen als bescherming tegen de hoge temperaturen en de zon. En ook warme kledij met regenjas kunnen van pas komen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons