Schotland ten voeten uit: eilanden, kust, zee en highlands. Dat is wat deze natuurreis voor jou in petto heeft. Reisbegeleider Jef gidst je gepassioneerd door het land waar hij al jaren woont. Geen vogel, zeezoogdier of landschap ontsnapt aan ons oog en we leren intussen heel wat bij over de Schotse cultuur … én eetcultuur. Een gevarieerde natuurreis voor iedereen die van de woeste Schotse natuur houdt, met the Isle of May aan de Oostkust tot een pelagische tocht aan de Westkust.  Niet alleen een ongelooflijke ervaring qua vogels, maar ook een enorme variatie aan adembenemende landschappen.

 

VOOR DEZE REIS ZOEKEN WE NOG EEN DEELNEEMSTER OM EEN KAMER TE DELEN MET EEN ANDERE DAME.

 

We starten ons Schots avontuur op het eiland May, aan de Oostkust, waar zeevogels ons letterlijk om de oren vliegen. Tijdens onze boottocht naar the Isle of May passeren we niet ver van Bass Rock waar 140.000 Jan van Genten broeden. We gaan ze dus ongetwijfeld duikend waarnemen. 

De Highlands vormen ons volgend decor, meer bepaald het Cairngorms Nationaal Park. Alleen al het adembenemend mooie landschap doet je dromen. We bezoeken broedplaatsen van zowel steen- als zeearend, Noordse stern, alkachtigen (alken, zeekoeten en papegaaiduikers), visarend, Schots- en Alpensneeuwhoen, Morinelplevier, kruisbekken,.... Daarnaast staar er 3 soorten duikers (parel-, roodkeel- en ijsduiker) op ons verlanglijstje. Onderweg krijg je uitleg over de Schotse geschiedenis en cultuur. We maken een bergwandeling, al is hiervoor een alternatief voorzien!

Ook bij de Westkust schepen we in op een boot. Dit keer hebben we niet alleen oog voor zeevogels, maar zijn we ook alert voor zeezoogdieren: dwergvinvis, dolfijnen (waaronder tuimelaar), bruinvis, gewone en grijze zeehond en orka’s houden zich schuil in deze wateren. Wie weet zien we zelfs een reuzenhaai (een algeneter die tot 10 meter lang kan worden) of een otter.

 

Reisbegeleider: thuis in Schotland

Deze natuurreis naar Schotland wordt in goede banen geleid door Jef Leestmans. Hij woont al jaren in Schotland en heeft al meer dan 100 reizen begeleid. Hij heeft een grote liefde voor vogels maar is verder een echte all-rounder: landschappen, flora en fauna, ecologie en cultuur, het boeit hem allemaal evenzeer. Zijn ultieme doel? Van elke reis een topvakantie maken voor elke deelnemer.

Boek deze reis

2245 euro
nog 1 plaats
Inschrijven voor
01 mei 2018
Begeleider
Jef Leestmans
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle maaltijden, koffies, thees en frisdranken, professionele gids, boottochten
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Edinburgh

Newtonmore

Isle of May

Cairngorms National Park

Highland

Moray Firth

RSPB Insh Marshes

Bass Rock

Dundonnell Hotel

Accommodatie en transport

We overnachten in comfortabele hotels waar uitstekende maaltijden worden voorzien terwijl er bij de lunches steeds een picnick voor ons klaar staat. Alle kamers zijn ensuite: voorzien van toilet én badkamer.

We verplaatsen ons in een minibus en maken twee boottochten. De wandelingen zijn over het algemeen gemakkelijk, al zijn de weersomstandigheden soms zwaarder dan de wandeling. Er staat één niet al te zware bergwandeling op het programma, maar hiervoor is ook een alternatief voorzien. De reis is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse in natuur. Ervaring is niet noodzakelijk!

 

VOOR DEZE REIS ZOEKEN WE NOG EEN DEELNEEMSTER OM EEN KAMER TE DELEN MET EEN ANDERE DAME.

 

Klimaat en kledij

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Schotland, waar je soms 4 seizoenen op 1 dag kan meemaken. Tijdens de excursies ‘s morgens en ‘s avonds kan het best heel fris tot koud zijn. Goede warme en waterdichte kledij, aangepast aan heel uiteenlopende omstandigheden, is dus aangewezen. Hou dus rekening met kledij voor zowel hitte, regen als koude in de vroege ochtend. Vermijd echter dikke kledij, beter is het om met lagen te werken. Stevige wandelschoenen/botines zijn wenselijk. Een poncho kan handig zijn, net als een regenjas en -broek.

 

Natuurfotografie in Schotland

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie. Het is een allroundreis: het betekent dat we landschappen en dieren kunnen fotograferen. Alle lenzen -van breedhoek tot telelens- zijn bruikbaar. Maar ook met een compact camera kun je hele mooie dingen doen!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons