Kleurrijke zeevogels, uitzonderlijke zoogdieren, woeste kusten en een uitmuntende sfeer. Deze natuurreis heeft alles in petto voor een bijzonder geslaagde reis. Reisbegeleider Guido gidst je gepassioneerd doorheen het inspirerende landschap van Schotland. Geen vogel, zeezoogdier of natuurgebied ontsnapt aan ons oog en we leren intussen heel wat bij over de Schotse cultuur. Een gevarieerde natuurreis voor iedereen die van de Schotse flora, fauna en sfeer houdt, met de Westelijke Hebriden en de Cairngorms in de hoofdrol.  Niet alleen een ongelooflijke ervaring qua vogels, maar ook een enorme variatie aan adembenemende landschappen: genieten met al je zintuigen.

 

De mooiste eilanden van Schotland

We starten ons Schots avontuur op de Westelijke Hebriden. Hier vliegen de zeevogels ons letterlijk om de oren. Alken, zeekoeten, papegaaiduikers en Jan-van-Genten spelen de hoofdrol. Maar ook Noordse sternen, zeearenden en duikers worden regelmatig waargenomen. Uiteraard hebben we ook aandacht voor zeezoogdieren: dwergvinvis, dolfijnen (waaronder tuimelaar), bruinvis, gewone en grijze zeehond en orka’s houden zich schuil in deze wateren. Wie weet zien we zelfs een reuzenhaai (een planktoneter die tot 10 meter lang kan worden) of een otter.

 

Letterlijk eindigen met een hoogtepunt


De Highlands vormen ons decor op de terugweg naar huis, meer bepaald het Cairngorms Nationaal Park. Alleen al het adembenemend mooie landschap doet je dromen. We passeren in de broedgebieden van zowel steen- als visarend, Schots- en Alpensneeuwhoen, morinelplevier, kruisbek, ... Daarnaast staat de roodkeelduiker in zijn prachtige zomerkleed hoog op ons verlanglijstje. Onderweg krijg je uitleg over de Schotse geschiedenis en cultuur. Kortom, variatie troef.

 

Reisbegeleider: enthousiast en gepassioneerd

Reisleider van dienst voor deze vogel- en natuurreis naar Schotland is Guido Rappé. Guido heeft een hart voor vogels en kijkt ook naar het bredere ecologische plaatje en hoe de verschillende aspecten van natuur met elkaar verweven zijn. Hij is gek op zeeën en kusten en gaat altijd op zoek naar wat die verbergen, onthullen en omvatten. Eilanden zijn daar bij uitstek geschikt voor. Een Scottish trail, oneindige landschappen met een einder ... dit wordt een reis met véél waarnemingen, een vleugje humor, inspirerende landschappen en herinneringen die eeuwig op je netvlies zullen staan! Schotland zien en sterven, zou een toepasselijke uitspraak zijn, ware het niet dat STARLING nog zo veel meer moois in petto heeft ;).

Interesse?

We houden je op de hoogte

Prijs op aanvraag binnenkort online
Inschrijven voor
30 apr 2019
Inclusief
Internationale vliegtuigtickets, alle transport, alle maaltijden, koffies, water, professionele gids, boottochten en ferries.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Edinburgh

Mallaig Ferry Terminal

Accommodatie en transport

We overnachten in standaard tot comfortabele hotels waar uitstekende maaltijden worden voorzien terwijl er bij de lunches steeds een picknick voor ons klaar staat. Alle kamers zijn voorzien van toilet én badkamer.

We verplaatsen ons in een minibus en zullen ook wat tijd op zee spenderen (ferries, dat heb je met eilanden).

De wandelingen zijn over het algemeen gemakkelijk, al zijn de weersomstandigheden soms zwaarder dan de wandeling. Er staat één niet al te zware bergwandeling op het programma, maar hiervoor is ook een alternatief voorzien voor zij die hier niet aan wensen deel te nemen. De reis is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse in natuur. Ervaring is niet noodzakelijk!

 

Klimaat en kledij

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Schotland, waar je soms 4 seizoenen op 1 dag kan meemaken. Tijdens de excursies ‘s morgens en ‘s avonds kan het best heel fris tot koud zijn. Goede warme en waterdichte kledij, aangepast aan heel uiteenlopende omstandigheden, is dus aangewezen. Voorzie wisselende kledij voor zowel hitte, regen als koude in de vroege ochtend. Vermijd dikke kledij, beter is het om met lagen te werken. Stevige wandelschoenen of bottines zijn echt een must. Een poncho kan handig zijn, net als een regenjas en -broek. Mannen kunnen zich ook traditioneel kleden, dan kunnen de onderbroeken thuis blijven.

 

Natuurfotografie in Schotland

Tijdens deze reis zijn er schitterende mogelijkheden voor fotografie. Het is een allroundreis: het betekent dat we zowel landschappen, planten en dieren kunnen fotograferen.

Alle lenzen -van breedhoek tot telelens- zijn bruikbaar. Maar ook met een compact camera kun je hele mooie dingen doen!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons