Een rondreis per minibus door Ethiopië: je ervaart de echte African touch, maar toch net dat tikkeltje anders. Ethiopië is immers een buitenbeentje in Afrika. De bijzondere hoogvlaktes en de grote variatie aan habitats doen soms eerder denken aan de Andes van Zuid-Amerika. Door dit bijzondere landschap heerst er ook een uitzonderlijk rijke biodiversiteit met een record aantal endemische soorten. Bovendien bezoeken we ook de rotskerken van Lalibela, een niet te missen trip!

VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN MANNELIJKE DEELNEMER, VOOR EEN GEDEELDE KAMER.

 

Endemisch Ethiopië

We zoomen even in op de soortenrijkdom die Ethiopië te bieden heeft, want alleen al de bijzondere fauna en flora van dit land maakt deze trip de moeite waard. Wat dacht je van de Ethiopische wolf, de bijzonder gekleurde Gelada baviaan en tientallen tot de verbeelding sprekende vogelsoorten zoals Harwood frankolijn, Roodkruin Frankolijn, Ethiopische Kievit, Rougets Ral, Geelhalslangklauw, Witwangtoerako, Ankober kanarie,  Geelmaskerpapegaai, Abessijnse Specht, Katvogeltimalia. Het heeft meer dan 30 endemische of bijna endemische vogelsoorten. Sterke staaltjes van moeder natuur die je dankzij deze reis aan je lijstje kan toevoegen verleden reis zagen we 29 endemische soorten.

 

Een rondreis door het binnenland

We vertrekken vanuit de hoofdstad en maken een rondreis via enkele indrukwekkende Nationale Parken. We starten in de Semien Mountains in het noorden, waar de typische Gelada bavianen leven hier bezoeken we ook de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela Van hieruit reizen we richting Awash Nationaal Park, waar we speciale vogelsoorten in het vizier krijgen. Verder zuidwaarts houden we halt in de Bale Mountains waar we zoeken naar onze volgende klepper: de Ethiopische wolf, de zeldzaamste hondachtige ter wereld. We sluiten af met onze tocht terug naar de hoofdstad, die via een indrukwekkende reeks meren in de Great Riff Valley loopt.

 

Natuur ontmoet cultuur 

We voorzien op deze rondreis een mooie mix van natuur, een vleugje cultuur en prachtige landschappen. De endemische fauna (vogels en zoogdieren) van Ethiopië vormen de rode draad, maar onze reis verloopt volgens het tempo en de interesses binnen de deelnemersgroep. Een niet te missen cultuurtopper zijn de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela.

 

Een ervaren reisgids met oog voor detail

Op deze STARLING-natuurreis naar Ethiopië leidt Jef Leestmans alles in goede banen. Jef is voornamelijk een vogelkijker, maar hij heeft oog voor alles wat de natuur rondom te bieden heeft en kent heel wat van de lokale ecologie. Daarnaast heeft hij een passie voor geschiedenis en een grote interesse in cultuur. Jef heeft al verschillende reizen naar Ethiopië georganiseerd en kent er intussen goed de weg. Bij Jef word je steevast verwend met goeie waarnemingen, lekker eten en veel achtergrondinformatie over de streek en de cultuur.

Boek deze reis

4150 euro
nog 3 plaatsen
Inschrijven voor
30 sep 2017
Begeleider
Jef Leestmans
Inclusief
internationale en nationale vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

lalibela

Natuurreis Ethiopië: accommodatie en vervoer

We logeren in accomodaties met standaard tot luxe comfort. Alle kamers zijn steeds voorzien van eigen badkamer met wc. We reizen door Ethiopië met een minibus. De wegen zijn er matig: soms goed, soms minder goed en een tikkeltje avontuurlijker zoals het hoort in Afrika.

VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN MANNELIJKE DEELNEMER, VOOR EEN GEDEELDE KAMER.

Is deze natuurreis naar Ethiopië iets voor jou?

De STARLING rondreis door Ethiopië is aangename reis die je de kans geeft om een mooi beeld van het land te vormen. Ethiopië is anders dan anders en een bijzondere bestemming in Afrika: zowel de cultuur met rotskerken en een eigen Christelijke cultuur, de hoogplateau's tot 4000 meter  als de avifauna en fauna zijn er uniek. Voor wie al eerder Afrika bezocht: je kan je hier alvast verwachten aan een groener landschap met meer reliëf dan wat je gewoon bent. Tijdens de reis hoppen we per minibus van het ene Nationaal Park naar het andere. We maken er telkens kleine excursies en spotten zo heel wat specialiteiten van Oost-Afrika en Ethiopië. Verwacht je niet aan een die-hard vogelreis maar EASY BIRDING, met oog voor alle aspecten van het land. De reis kan pittig zijn door de soms lange dagen. Het minibusje is echter comfortabel genoeg om even uit te rusten. Daarnaast gebeuren de excursies aan een langzaam tempo!

 

Is deze reis geschikt voor (natuur)fotografie?

Een fototoestel meenemen op deze rondreis door Ethiopië is geen must, maar wel een aanrader voor wie graag fotografeert. De vogels die we te zien krijgen zijn stuk voor stuk pareltjes. Grote telelenzen en digiscoping zijn niet alijd even handig te gebruiken in de zinderende lucht en de harde evenaarszon maakt fotograferen niet eenvoudig. De vroege vogels zijn dus in het voordeel. Gelukkig krijgen we heel wat natuur van dichtbij te zien, dus waag gerust een kans!

 

Ethiopië in december: klimaat en kledij

Ethiopië mag dan groen zijn, het is er aangenaam warm. Koele avonden en ochtenden, met overdag temperaturen rond de 25 C. In de hoogvlaktes kan het dan weer koud zijn, met tegen de ochtend en ’s nachts soms zelfs winterse temperaturen en een kleine kans op neerslag.

STARLING raadt aan om voor de koele momenten een lange broek en lange mouwen te voorzien, lichte kledij voor overdag mee te nemen, eventueel met lange mouwen als bescherming tegen de hoge temperaturen en de zon. En ook warme kledij met regenjas

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons