Kamtsjatka, een mysterieus schiereiland aan de oostkust van Rusland. Een prachtig decor van uitgedoofde en actieve vulkanen vormt het startpunt van onze expeditie. Dit landschap is niet voor niets door UNESCO als beschermd erfgoed uitgeroepen. Onbewoonde eilanden omgeven door een oceaan die krioelt van het leven zijn onze ankerplaatsen. Desolate fjorden en eindeloze toendra's wijzen de weg naar het eindpunt van onze reis: de grens met de noordpoolcirkel. Kamtsjatka ligt tussen de meest bijzondere plekken op aarde, Alaska en Siberië. In één expeditie krijg je het beste wat deze wereld te bieden heeft. Wil jij dit beleven vanop de eerste rij?

 

Wat maakt deze expeditie zo uniek?

 • Dit is een all-in reis = zorgeloos reizen 
  Alle overnachtingen, vliegtuigtickets, maaltijden en begeleiding zijn inbegrepen in de prijs.
   
 • Aaneenschakeling van hoogtepunten 
  Een cruise in teken van natuur (fauna en flora), landschap en natuurfotografie.
   
 • Unieke locaties
  We bereizen op de meest professionele manier plaatsen waar je normaal gezien haast niet kan geraken. 
   
 • Professionele begeleiding
  Naast de superprofessionele topcrew van het schip, vaart er ook een STARLING-gids mee. Geert Beckers omringt de groep met een enorme kennis, gedrevenheid en verantwoordelijkheid.
   
 • Relatief kleine groep 
  Het schip vaart met maximaal 50 deelnemers. Een klein aantal voor dit type reis.
   
 • Flexibiliteit ter plaatse
  Om een maximaal aantal landingen te garanderen, past de crew het vaarschema aan aan lokale weervoorspellingen of waarnemingen.
   
 • Comfortabele hutten met heel goede bedden
   
 • Excellente keuken
  Topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië verzorgen de hele reis een heerlijke keuken.
   
 • Kennismaking vooraf
  We organiseren vooraf een bijeenkomst om elkaar te leren kennen en al je vragen te beantwoorden.
   
 • Steun voor lokale natuurbescherming
  Dankzij onze cruise kan een team Russische wetenschappers materiaal voor veldwerk ter plaatse krijgen. Zo helpen we de bescherming van de bedreigde Lepelbekstrandloper (lees onderaan meer hierover).

 

Aaneenschakeling van hoogtepunten

Expeditiecruises rijgen gewoonlijk een reeks onvergetelijke momenten aan elkaar. En dat is met deze reis niet anders! Want ons 'hotel', het gezellige expeditieschip Spirit of Enderby, verplaatst zich van de ene unieke locatie naar de andere. Plekken die haast onmogelijk op een andere manier te bereiken zijn.

De reis start tussen de vulkanen in Petropavlovsk. Steller's zeearend is het eerste hoogtepunt dat iedereen zal smaken. Onze volgende stop zijn indrukwekkende kolonies van duizenden zeevogels en zeeleeuwen! De Komandorski-eilanden met hun adembenemende kliffen zitten bezaaid met papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en alkachtigen. Zeeotters die met jongen op de buik rond onze zodiac zwemmen, maken het plaatje compleet.

Vervolgens zetten we terug koers naar het vasteland waar we verlaten fjorden verkennen. Op korte tijdspanne tientallen Bruine beren waarnemen is hier geen uitzondering. Zelfs op heel korte maar veilige afstand. Een belevenis die je altijd zal bijblijven!

Langzaam maar zeker schuiven we op naar het noorden. Waar groene hellingen plaats maken voor de ongerepte toendravlaktes en riviermondingen boordevol leven. Slalommend tussen honderden zeehonden, Grijze walvissen en Beluga's verkennen we deze magische vlaktes met zonder meer erg bijzondere vogelsoorten. De Lepelbekstrandloper in zomerkleed is hier ongetwijfeld de klepper! Afsluiten doen we in stijl met een bezoek aan een lokale nederzetting en een immense kolonie Walrussen.

 

Om een realistisch beeld van deze reis te krijgen, kan je alvast een kijkje nemen naar de foto’s onderaan die we maakten op onze prospectiereis in 2016. Alle beelden in de gallerij zijn gemaakt op 1 reis. Je ontdekt zo de spectaculaire en veelzijdige mogelijkheden!

 

Uitzonderlijke gids

In 2016 verkenden we deze reis van A tot Z voor jullie. Het was een voltreffer van formaat die zelfs de nationale media haalde, met dit verhaal!

 

Geert Beckers is de begeleider van deze reis en één van onze meest bereisde gidsen in het team. Zijn specialiteit is Azië met onder andere Indonesië, Papoea, Thaïland, N-India en de aangrenzende delen van China (Yunnan), Maleisië en Borneo op zijn palmares. Deze reis sluit daar perfect bij aan.. Zijn doorzettingsvermogen bij de zoektocht naar de doelsoorten is een grote troef en zullen hem ongetwijfeld helpen op deze nieuwe bestemming voor hem. Geert is een gedreven vogelkijker maar er is meer dan dat. Lokale cultuur, lekker eten, een goeie sfeer in de groep en een brede fauna en flora boeien hem ook! Daarnaast is hij een sociaal beest dat graag in gesprek gaat met zijn medereizigers. Kortom, een natuurreis als rode draad maar doorspekt met heel wat andere kleurrijke zaken...

Boek deze reis

10500 euro
€10500.00
DRIEPERSOONSKAJUIT
€11500.00
TWEEPERSOONSKAJUIT
€12100.00
TWEEPERSOONSKAJUIT LUXE
€12800.00
TWEEPERSOONSKAJUIT DELUXE
€13200.00
MINI SUITE
€14200.00
HERITAGE SUITE
gegarandeerd vertrek
Inschrijven voor
01 mrt 2019
Begeleider
Geert Beckers
Inclusief
internationale en nationale vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
VISUM Rusland, 500 dollar cash geld (landingsfee Rusland), alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Unieke samenwerking met Heritage Expeditions en Joker

STARLING organiseert deze bijzondere expeditie in samenwerking met fantastische partners: Heritage Expeditions en Joker.

Heritage Expeditions organiseert deze trip al een decennium meer dan succesvol. STARLING krijgt uitzonderlijk de kans om deze trip nu al te boeken. Op deze manier maken we er een echte STARLING-trip van. Inschrijven is de boodschap!

Joker werkt met ons mee aan de organisatie van de vluchten en de logistiek aan de grond. Joker is één van de grootste spelers op de markt voor georganiseerde groepsreizen en zal ons logistiek ondersteunen zodat wij ons nog meer kunnen toespitsen op het inhoudelijke luik.

LET OP: door de politieke situatie in Rusland en de licenties voor commerciële reizen, kunnen we deze reis pas met zekerheid bevestigen 1 jaar op voorhand. Toch is het noodzakelijk om op tijd in te schrijven voor deze reis om jouw plaats te garanderen. Contacteer ons in geval van vragen.

 

Bescherming van de Lepelbekstrandloper

Met deze expeditie steun je rechtstreeks de bescherming van de Lepelbekstrandloper. Een vogelsoort die met uitsterven is bedreigd. Dankzij onze expeditie krijgt een team van Russische onderzoekers de kans om op plaatsen te komen waar zij anders niet kunnen komen. Daarnaast is het een uitgelezen kans om logistieke hulpmiddelen (zoals transportmiddelen) te transporteren om veldwerk te kunnen doen. Tijdens onze reis leren we het lokale beschermingsproject beter kennen.

 

Accommodatie en transport

Het schip, de Spirit of Enderby, is een verstevigde ijsbreker die in 1984 gebouwd werd voor Arctisch en oceanografisch onderzoek. Het schip is voorzien op 50 passagiers zodat persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. In maart 2013 werd het volledige schip vernieuwd om zo comfortabele accommodatie te voorzien in de vorm van tweepersoonskajuiten. De helft hiervan heeft een privébadkamer. Alle kajuiten hebben vensters en opbergruimte.

Aan boord is er een bar/bibliotheek/lounge en een zaal voor lezingen. Topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië voorzien voor ons een excellente catering.

MEER DETAILS OVER HET SCHIP VIND JE HIER.

 

Is deze expeditie iets voor jou?

De begeleiders van deze expeditie zijn erop gefocust om de deelnemers een zo lang mogelijke tijd aan wal te bezorgen met maximale veiligheid en comfort. De excursies aan land en de excursies in de zodiacs zijn makkelijk. Iedereen met een gezonde basisconditie kan een topervaring beleven.

Het doel van deze reis is ultieme, unieke natuurbeleving en kwalitatieve natuurfotografie. Genieten van ongerepte landschappen, onwaarschijnlijke rust en het gevoel alleen op de wereld te zijn. Wildlife en natuur zijn onbeschrijfelijk en in grote aantallen aanwezig.

Ben je een volstrekte leek of een doorgewinterde fotograaf of vogelkijker? Letterlijk iedereen staat hier perplex. Wie houdt van natuur, houdt van deze reis.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie. Bel of mail, we beantwoorden met heel veel plezier al je vragen.

 

Natuurfotografie in Kamtsjatka

Tijdens deze reis zijn er eindeloze mogelijkheden voor natuurfotografie, dankzij al die unieke diersoorten en landschappen. In juni zorgt de lage en nagenoeg altijd aanwezige zon voor mooi licht om te fotograferen. Mist en minder goed weer kan altijd voorvallen. Samen met de professionele fotograaf Yves Adams halen we absoluut het onderste uit de kan.

 

Klimaat, zeeziekte en kledij

De weersomstandigheden zijn voor deze reis erg moeilijk te voorspellen. Temperaturen lopen erg uiteen: gemiddeld ergens tussen de 10 en 25°C. Neerslag en mist zijn in dit zeeklimaat te verwachten.

Zeeziekte kan op deze trip, maar kan voorkomen worden. De comfortabele kajuiten en bedden bieden altijd soelaas in geval van zeeziekte.

MEER INFO OVER ZEEZIEKTE VIND JE HIER 

We zitten op een schip op open water. Kwalitatieve warme waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort tijdens deze trip. Vooral bij verplaatsingen met de zodiac kunnen de gevoelstemperaturen laag zijn. Stevige hoge waterdichte outdoor-schoenen of laarzen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème zijn aan te raden. Je aankleden met dunne lagen is de meest efficiënte manier om warmte vast te houden. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om enkele lagen kledij uit te trekken zodat je niet begint te transpireren.

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijzen ALL-IN per persoon. Alle vliegtuigtickets, accommodatie op heen en terugweg en alle maaltijden zijn inbegrepen.

 • Driepersoonskamer (patrijspoort, stapelbed + laag bed, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 10500 p.p. LAATSTE PLEK
 • Tweepersoonskamer (patrijspoort, 2 bedden, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 11500 p.p. 
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe’ (vensters, stapelbed, privéwastafel, douche en toilet) € 12100 p.p. 
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe plus’ (vensters, 2 bedden, privéwastafel, douche en toilet) € 12800 p.p.
 • Mini-suite (vensters, aparte kamer met dubbel bed en extra bed, privéwastafel, douche en toilet) € 13200
 • Heritage suite (grote vensters, grote lounge met aparte slaapkamer met dubbel bed, apart bed in de lounge, privébadkamer) € 14200

Berekening gebaseerd op koers 01/07/2017. 1USD = 0,88 EUR.

Eénpersoonskamers en kajuiten zijn enkel beschikbaar op vraag. Vraag meer info via info@starlingreizen.be Annuleringsverzekering is 7% van de totale reissom. Bijstandsverzekering 2,5% van de totale reissom. De herbereking van deze verzekeringen gebeurt na de inschrijving.

Betaling van deze reis gebeurt in 3 stappen.

 • Initieel voorschot van 10% bij inschrijving
 • 01/07/2018: 20%
 • 01/03/2019: saldo van 70%

De aangepaste ALGEMENE VOORWAARDEN voor deze reis vind je hier. De betalingsgegevens voor deze reis ontvang je na inschrijven.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons