Namibië is een droombestemming voor natuur- en landschapsfotografen. Ongerepte rode duinen, boeiende kusten, desolate woestijnen en fantastische ontmoetingen met wildlife. Het is vooral de enorme verscheidenheid van het land dat fotografen zo aanspreekt. We ontmoeten ontelbare vogels en zoogdieren die we in een mix van settings in beeld brengen. We verliezen ons in onvoorstelbaar fenomenale landschappen en fotograferen talloze geheugenkaartjes bomvol!

 

Zes redenen waarom deze trip niet te missen is

  1. STARLING zorgt voor een privéboot in Walvis Bay en voor privéjeeps. Zo heeft iedereen de nodige bewegingsruimte en stoppen we waar en zolang we willen.
  2. Deze reis is all-in (met uitzondering van de vlucht). Dat betekent: zorgeloos reizen en volledig focussen op je foto’s terwijl je in de watten wordt gelegd.
  3. Maar liefst twee gidsen begeleiden de trip. Eentje voor fotografie (zie punt 5), één met weetjes over het land en de cultuur.
  4. We reizen bewust met een kleine groep waardoor we volop bewegingsvrijheid hebben om de beste fotoresultaten te verkrijgen.
  5. Je geniet van individuele begeleiding door professioneel natuurfotograaf en reisgids Jeffrey Van Daele. Hij leert je nieuwe technieken, inspireert je met een unieke kijk op de omgeving en geeft advies en feedback.
  6. Last but not least (en very STARLING): we genieten van luxueuze accommodatie en heerlijke maaltijden.

 

Een greep uit het programma

De eerste dag rijden we Namibië in, helemaal zuidwaarts, waar we halt houden aan het Kokerboomwoud. Dit is het enige bos in Namibië waar zoveel … (inderdaad) kokerbomen samen staan. We brengen deze bizarre bomen zowel overdag als 's nachts in beeld.

Wat verder naar het zuiden komen we bij de oude diamantstad Kolmanskop. Door de jaren heen won het zand het hier van de gebouwen, waardoor dit een echte spookstad geworden is. Een voorrecht om hier te mogen fotograferen!

Ook een bezoek aan een Conservation Reserve voor jachtluipaarden staat op onze to do list. We staan er oog in oog met de cheetah. Volgens ons toch één van de meest indrukwekkende katten van het Afrikaans continent. Deze shoot zal ongetwijfeld vele geheugenkaartjes doen vollopen. Tot nu toe hebben we het jachtluipaard nog op geen enkele Namibiëreis gemist!

De Sossusvlei kan uiteraard niet ontbreken tijdens een trip naar Namibië. We kiezen ervoor om binnen het domein te overnachten waardoor we als één van de eerste naar het gekende Deadvlei kunnen vertrekken. Nog vóór zonsopkomst brengen we deze iconische plaats in beeld. Uiteraard vergeten we niet om hier de glooiende duinformaties en de vele spiesbokken of oryxen in beeld te brengen.

Swakopmund is onze uitvalsbasis voor een boottocht (met een boot exclusief voor ons) in Walvis Baai waar de pelikanen ons letterlijk rond de oren vliegen en de zeezoogdieren ons vaak tot op de boot bezoeken. Dit ook de plaats waar duizenden flamingo's vertoeven! Een feest voor het fotografische oog en we zijn hier dan ook uren zoet.

Na het water volgt de droogte: de Namib Woestijn! Daar gaan we op zoek naar ‘De Kleine Vijf’: de zwarte schorpioen, de Palmato gecko, sidewinder snake, Nanagua kameleon en shovel-snouted lizard. Benieuwd wat je je daarbij moet voorstellen? Bekijk dit grappige filmpje van gids Jeffrey Van Daele.

Cape Cross Seal Reserve is een plaats die onze zintuigen op de proef stelt. Niet alleen horen we er duizenden pelsrobben roepen, ook de geur is onvergetelijk. En uiteraard geven we onze ogen rijkelijk de kost. We gaan creatief om met de enorme massa dieren. Hoe kunnen we die op een originele manier in beeld brengen en wat zijn mooie composities?

Tenslotte: wie Afrika bezoekt moet zeker een safari gedaan hebben. De laatste dagen word je dus getrakteerd op een overvloed aan wildlife in Etosha: een reeks onvergetelijke ontmoetingen. De perfecte afsluiter van een geslaagde reis!

 

De gids: fotograaf en reisbegeleider met tonnen ervaring

Deze fotoreis naar Namibië wordt begeleid door professioneel natuurfotograaf Jeffrey Van Daele. Hij houdt enorm van Afrika en heeft al meerdere groepssafari's begeleid. Hij is sociaal, heeft gevoel voor humor en helpt je graag om de mooiste beelden te maken, of je nu beginner of gevorderde bent. Bekijk meer van zijn beelden van Namibië hier: https://www.jeffreyvandaele.com/f931623245

Daarbovenop kunnen we rekenen op een lokale gids/chauffeur in die zich specialiseert in het begeleiden van fotogroepen doorheen Namibië.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Inclusief
alle transport ter plaatse, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
vliegtuigtickets, alcoholische dranken & frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Swakopmund

Windhoek

Sossusvlei

Kokerboomwoud

Kolmanskop

Okaukuejo

Fotografiereis Namibië: praktische informatie

Accommodatie en transport

We overnachten in luxueuze lodges die ons een goede nachtrust, heerlijke maaltijden en een aangenaam verblijf bieden. We verplaatsen ons met een grote, comfortabele huurauto die voldoende plaats biedt aan 7 personen met bagage. In Etosha beschikken we over 2 jeeps om zo meer bewegingsruimte te hebben.

Zowel de safarijeeps als de boot zijn privé en dus alleen voor onze groep. We stoppen waar en zolang we zelf willen: alles in functie van onze foto’s!

 

Namibië in oktober: klimaat en kledij

Na inschrijving ontvang je alle details over geschikt materiaal en kleding. Sowieso is kledij voor uiteenlopende omstandigheden aangewezen, gezien het ’s avonds flink kan afkoelen.

Tip! Schaf je voor deze trip nieuwe kleding of materiaal aan? Toon je STARLING-bestelbon en ontvang 10% korting bij de Berghut, dé outdoor specialist en partner van STARLING.

 

Is deze fotografiereis iets voor jou?

Alles draait tijdens deze reis om het maken van unieke beelden van het prachtige land waar we te gast zijn. We leggen de indrukwekkende landschappen en de verschillende wilde dieren vast tijdens safari’s. We zoeken altijd het beste licht en de beste locaties op in functie van natuurfotografie en lanschapsfotografie.

Fotomateriaal: met een 100-400mm kom je op deze reis al een heel eind. En ook de groothoek draait overuren, want de landschappen zijn hier fenomenaal!

 

Kennismaking vooraf

Voor de reis organiseren we een kennismakingsmoment voor de groep: maak kennis met de gids en je medereizigers en stel er al je vragen. We spreken er ook enkele praktische zaken af. 

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons