Nu aan 10% korting!

STARLING strikes again! Staat Spitsbergen al lang op je verlanglijst? Dan is dit de ultieme manier om de onherbergzame streek te bezoeken. In een eigen gecharterd schip, met een kleine groep foto- en natuurfanaten én onder leiding van de befaamde natuurfotograaf Yves Adams beleef je hier topnatuur op z’n best. Niet te vergelijken met andere Spitsbergen-expedities. En dit is waarom:

1.Oog in oog met een ijsbeer? Neem dat maar letterlijk!

Omdat we deze reis maken met een eigen gecharterd klein schip (met bijhorende bemanning, uiteraard), kunnen we ook de kleinere fjorden in varen, iets wat met gangbare ijsbrekers die gewoonlijk toeristen meenemen naar Spitsbergen niet mogelijk is. We zijn daardoor heel wendbaar en kunnen snel dichterbij varen als we een ijsbeer zien. We torenen niet boven het dier uit, maar zien het op ooghoogte, of we varen er met de zodiac tot vlak bij, zonder de dieren te verstoren.

2.Onze boot, onze regels

STARLING slaagde erin om het populaire schip MS Origo te charteren tijdens deze topperiode voor Spitsbergen. Onze deelnemers bepalen daarom mee onze koers, het reistempo en het programma. De bemanning kent ons en is het gewoon om natuurliefhebbers op het schip te hebben. Staat het eten klaar, maar spotten we net dan een ijsbeer? Dan wachten ze met plezier tot we vol adrenaline en mooie foto’s enkele uren later de voetjes onder tafel schuiven. We passen het programma en de route ter plekke aan naargelang de weersomstandigheden en de last-minute informatie over fauna.

3. His name is Adams, Yves Adams

Eén van de belangrijkste factoren om een reis – en al zeker een fotografiereis – tot een succes te maken is ongetwijfeld de reisbegeleider. En bij STARLING gaan we niet voor minder dan absolute toppers in ons gidsenteam. Voor deze exclusieve kleinschalige fotografiereis naar Spitsbergen zijn we vereerd dat de befaamde professionele natuurfotograaf Yves Adams jullie vergezelt. Hij neemt de groep veilig mee op arctisch avontuur in Spitsbergen, een streek die hij al meer dan tien keer bezocht. Hij zorgt ervoor dat jullie bij het beste licht op de beste locaties zijn, geeft tips en kennis mee en bezorgt je de perfecte omstandigheden om met fantastische foto’s naar huis terug te keren. Alle foto’s op deze pagina en in de reisbrochure zijn gemaakt door deelnemers aan vorige edities van deze fotografiereis.

4.The STARLING touch

Wie STARLING kent, weet dat we strevers zijn – én dat we daar nog trots op zijn ook. De drie belangrijkste factoren voor een geslaagde reis zijn voor ons: topnatuur, kwaliteit en comfort. En we doen er dan ook alles aan om deze drie in letterlijk élk aspect van de reis door te trekken. Comfort? Dat is voor STARLING niet alleen een goed bed en smakelijk eten, maar bijvoorbeeld ook voldoende fysieke ruimte om te fotograferen. We laten daarom op deze Spitsbergen expeditie maar 12 deelnemers toe, terwijl er 24 op de boot zouden kunnen. Ook kwaliteit keert terug in alles wat we doen: de informatie die je vooraf krijgt, de ondersteuning door het STARLING-team, de keuze van de reisgids, de selectie van het schip en de bemanning … Wij weten dat onze deelnemers vast maar één keer in hun leven naar Spitsbergen gaan, wel, dan moet het écht goed zijn.

5. Size matters (en hier geldt: less is more)!

We haalden het al aan: onze boot is klein. En onze groep zo mogelijk nog kleiner. We kiezen bewust voor deze kleinschalige aanpak. Een klein schip navigeert moeiteloos de kleinere fjorden in waar klassieke ijsbrekers niet in kunnen. Resultaat: veel exclusievere natuurbeleving, dichter bij de natuur ook, en zonder de dieren te verstoren. Gaan we aan land, dan verdelen we onze groep over twee Zodiacs, zodat we snel en flexibel heen en weer varen. Waarom we telkens maar zes deelnemers in een Zodiac van twaalf personen zetten? Da’s véél comfortabeler voor natuurbeleving en -fotografie. Ter vergelijking: bij gangbare Spitsbergen-expedities varen vaak acht tot tien Zodiacs met in elke Zodiac twaalf mensen telkens naar land … terwijl wij een minimum aan tijd verliezen en een maximum aan comfort bieden.

 

Leuke extra’s aan het schip

  • Er heerst een goede sfeer tussen deelnemers en bemanning dankzij de kleine groep
  • Er is op het schip een ‘open bridge’-beleid: je bent welkom bij de kapitein om de navigatiekaarten, ijs-charts, laatste weerberichten en apparatuur van dichtbij te bekijken
  • Op het schip is er een hot tub, vergeet dus je zwemkleding niet
  • We genieten van lekkere maaltijden, klaargemaakt door twee ervaren Zweedse koks.
  • De slaaphutten zijn ver van de machinekamers verwijderd: je zal slapen als een roos
  • De traditie wil: wie de eerste ijsbeer spot, wordt getrakteerd!

ALLE DETAILS OVER DEZE REIS VIND JE HIER. KORTING IN DEZE FILE NIET TOEGEPAST!

Boek deze reis

7155 euro
€7155.00
p.p. gedeelde badkamer
€7335.00
p.p. prive toilet, gedeelde douche
€7605.00
p.p. privé badkamer
nog 3 plaatsen
Inschrijven voor
31 mei 2017
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
overnachtingen, maaltijden, transport ter plaatse, professionele begeleiding, boekingskosten, garantiefonds.
Exclusief
vluchten (kunnen door ons worden georganiseerd), extra overnachtingen en maaltijden, luchthaventaxen, alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijk, reisbijstandsverzekering, annulatieverzekering.

Accommodatie en transport

We varen met de MS Origo, een kleine maar zeer sfeervolle ijsverstevigde passagiersboot, die wij volledig voor eigen gebruik hebben. Dat wil zeggen dat we de deelnemersgroep beperken tot 12 natuurliefhebbers/fotografen. Elke deelnemer beschikt over een twin cabin voor optimaal comfort en privacy.

Onderstaande prijzen zijn per persoon:

Twin cabin with shared facilities 7950€ -> NU 7155€

Twin cabin with private toilet and shared shower 8150€ -> NU 7335€

Twin cabin with private facilities 8450€ -> NU 7605€

UITVERKOCHT Upper deck twin cabin with private facilities

UITVERKOCHT Superior upper-deck twin cabin with private facilities

 

Spitsbergen: hoe zwaar is deze reis en hoe intensief de natuurstudie?

De excursies aan land zijn gemakkelijk tot matig. Iedereen met een normale fysieke conditie kan met deze trip mee.

We halen het maximum aan natuurbeleving uit deze trip en focussen dus niet op één bepaalde groep dieren (vb. vogels of zoogdieren). Zowel de speciale pakijssoorten, typische zeevogels en diverse zeezoogdieren staan op onze checklijst.

 

Spitsbergen in de zomer: klimaat en kledij

De temperatuur op Spitsbergen in de zomer is het best te vergelijken met een middelmatige warme winterdag bij ons, variërend rond de 5 à 10 graden boven nul. Ondanks de middernachtzon kan het wel afkoelen tijdens de laagste zonnestand, of tijdens hardnekkige bewolking, zeker op open zee. We vertrekken vrij vroeg in de zomer, en mogen dus nog veel sneeuw verwachten. Dichtbij gletsjers (en op het pakijs) is het ook fris, ijsblokken van duizenden jaren oud stralen letterlijk kou af. Regen is vrij zeldzaam in deze ‘Arctische woestijn’. We varen zo ver als 80° Noord, tot misschien zelfs 81°, wat al behoorlijk dicht bij de Noordpool is. Toch is het dankzij de ‘warme’ golfstroom hier opmerkelijk warmer dan op andere plekken op deze noorderbreedte.

Vertrekken naar een koude bestemming midden in onze zomer kan misleidend zijn, bereid je dus zeker goed voor. Goede en heel warme waterdichte kledij is noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Stevige waterdichte stapschoenen zijn noodzakelijk. Muts, handschoenen en een sjaal zijn onontbeerlijk. Van deze zaken neem je ook beste telkens een tweede stuk mee, voor het geval ze nat worden (op de zodiac bijvoorbeeld). Verder neem je best zoveel mogelijk ‘laagjes’ mee, te beginnen met thermisch ondergoed, daarboven een warme softshell (bijvoorbeeld een fleece trui) en daarboven een windstopper en hardshell jas of winterjas. Een niet-isolerend skipak (salopet), om spatwater (zodiac!) tegen te gaan of om op de natte permafrost of sneeuw te sluipen doet wonderen.

Vergeet je zwemkleding niet, want op het schip staat er een hottub ter beschikking!

 

Natuurfotografie op Sptisbergen

Met onze kleinschalige boot begeven we ons zo discreet mogelijk en zonder al teveel verstoring zo dicht mogelijk bij de dieren in de kwetsbare natuur van Spitsbergen.

We zijn natuurbelevers en fotografen en willen dan ook voor iedere deelnemer een comfortabele plek, met voldoende bewegingsruimte aan boord. Je zal alvast niet elkaars ellebogen voelen porren in je zij, ook niet als iedereen gek wordt bij het verschijnen van een IJsbeer. Plaats genoeg!

En ook aan land heeft iedereen dankzij de kleine omvang van de groep ruim de vrijheid om te fotograferen en dieren veilig en volgens de arctische regels te benaderen.

Natuurfotograaf Yves Adams begeleidt deze exclusieve reis. Hij is met al zijn Spitsbergen-ervaring en zijn torenhoge fotografiekaliber de geknipte man voor de job. Iedereen, van beginneling tot ervaren rot, is welkom en leert bij. De foto’s spreken voor zich!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons