Reizen naar Spitsbergen is een onvergetelijke ervaring. Dankzij zijn moeilijke bereikbaarheid is de natuur hier nog zeer ongeschonden en de fauna uniek. Net daardoor oefent Spitsbergen een grote aantrekkingskracht uit. Voor vele ontdekkingsreizigers eindigde hun verhaal letterlijk in deze barre omgeving. Gelukkig gaat het nu gemakkelijker en kan je Spitsbergen bewonderen op een veilige en moderne manier!

 

TWIN/DUBBEL COMFORT CABIN: VOLZET

SINGLE OPTIE STANDAARD CABIN: nog twee plekken beschikbaar

SINGLE OPTIE COMFORT CABIN: nog vier plekken beschikbaar

 

De beste manier om Spitsbergen te ontdekken

Velen dromen ervan om voet aan wal te zetten op Spitsbergen. Velen zullen maar een enkele keer de kans hebben om naar deze exclusieve bestemming te reizen (als je niet wordt gebeten door die lastige ‘arctic-bug’ en verslaafd geraakt aan het ijs en haar ijsberen…).

Daarom zien we het als onze ultieme verantwoordelijkheid om van deze reis een onvergetelijke ervaring te maken en te voldoen aan alle verwachtingen en meer. Een ding staat vast: als natuurfotograaf bestaat er geen betere manier om Spitsbergen te ontdekken dan met STARLING!

 

Niet te overtreffen fauna en flora

Tijdens deze reis gaan we op zoek naar vogels, zoogdieren, flora, landschappen en vooral héél bijzonder licht. We willen uiteraard IJsberen vinden (wist je dat we ze nog nooit hebben gemist?) maar er is meer dan dat! Blauwe vinvis, Bultrug, Beluga, Baardrob, Ringelrob, Dwergvinvissen, Gewone vinvis, Roodkeelduiker, Rosse franjepoot, Grauwe franjepoot, Eiders en Koningseiders, Kleinste/Kleine/Middelste en Grote jagers, Kleine alken, Papegaaiduikers, Poolvossen, Svalbard rendieren, Sneeuwgorzen, Svalbard sneeuwhoenen, Ivoormeeuwen, Grote burgemeesters,... zijn allemaal soorten die we fantastisch konden waarnemen op de editie van 2018!

 

De 5 grootste sterktes van deze reis

  • maximaal 12 deelnemers. Dit betekent 6 fotografen per zodiac om jou alle fotografisch comfort te geven die je nodig zal hebben!
  • een klein schip. Snelle landingen gegarandeerd en zo komen we op plaatsen die voor de grote schepen niet mogelijk zijn. De beleving is niet te beschrijven met woorden...
  • extreme flexibiliteit om het onderste uit de kan te halen. Zo kunnen we uitvaren met het beste licht en de beste omstandigheden afdwingen.
  • gemotoriseerd schip wat betekent snelheid. Hierdoor kunnen we snel onze plannen wijzigen en op plaatsen komen waar bv. de kleine zeilschepen niet (snel) kunnen komen.
  • begeleiding door professioneel expeditieteam die extreem ervaren is in fotografie-expedities.

 

Unieke ervaring aan boord van de MS Freya

De MS Freya is een duidelijke keuze omdat we de kwetsbare natuur van Spitsbergen discreet willen benaderen en zonder te veel verstoring zo dicht mogelijk komen bij dieren. Niet evident voor grote boten... Bovendien vinden we het belangrijk dat jij als fotograaf niet moet drummen voor het beste plekje op het dek als er een IJsbeer verschijnt. Vandaar het beperkt aantal deelnemers!

 

Ervaren reisgidsen

Fotografische begeleiding wordt voorzien door professionele natuurfotograaf Yves Adams. Hij reisde zelf al verschillende keren naar het noorden van Spitsbergen en bouwde een grondige kennis op van zowel de Arctische wereld als de verborgen plekjes in fjorden, gletsjers en eilanden. Yves stelt zelf heel hoge eisen om goeie plekken uit te kiezen met het beste licht. Hij weet waar je moet zoeken en zorgt dat je de nodig bagage hebt om zelf te zoeken en te fotograferen. Zelfs de gevorderde fotograaf zal verbaasd staan.

De kapitein en het expeditieteam vaart geregeld uit met natuurfotografen en weet daarom wat we verwachten. De combinatie van dit sterke team zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes vlot verloopt en dat elke dag zeer productief is. Breng dus zeker voldoende geheugenkaartjes mee!

Boek deze reis

8675 euro
€8675.00
single standaard cabin
€9100.00
single comfort cabin
gegarandeerd vertrek
Inschrijven voor
20 okt 2018
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
alle overnachtingen aan boord van de MS Freya, alle maaltijden vanaf 22/07 lunch t.e.m. 31/07 avond, water/koffie/thee, professionele begeleiding en expeditiecrew, alle landingen en excursies, boekingskosten, garantiefonds.
Exclusief
Vluchten (kunnen door ons worden georganiseerd) en luchthaventaxen, transport op Longyearbyen m.u.v. luchthaven transport, extra overnachtingen en maaltijden, alcoholische dranken en frisdranken, uitgaven van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, annulatie verzekering.

Accommodatie en transport

Onze grootste troef is direct ook onze kleinste! Wij varen uit met de MS Freya, een kleine maar zeer sfeervolle ijsverstevigde passagiersboot, die wij volledig voor eigen gebruik hebben. Dat wil zeggen dat er slechts 12 fotografen meekunnen, en dat wij beslissen waar we naartoe willen en hoe lang. We delen het schip niet met derden of met andere charters. We hebben ook geen dagelijks programma dat ons verplicht om telkens verder te reizen. De prijzen zijn per persoon!

LET OP: de reis is pas gegarandeerd wanneer we voldoende deelnemers vinden op korte termijn.

 

TWIN/DUBBEL COMFORT CABIN: VOLZET

SINGLE OPTIE STANDAARD: nog twee plekken beschikbaar

SINGLE OPTIE COMFORT: nog vier plekken beschikbaar

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

De excursies aan land zijn heel gemakkelijk. Een basisconditie is voldoende voor deze trip. We halen het maximum aan natuurbeleving uit deze trip. Dit betekent dat we zowel de speciale pakijssoorten, typische zeevogels en diverse zeezoogdieren zullen meepikken.

 

Klimaat en kledij

Arctica heeft een waaier aan weersomstandigheden. Goede en heel warme waterdichte kledij is noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Stevige waterdichte stapschoenen zijn noodzakelijk. We varen zo ver als 80° Noord, tot misschien zelfs 81°, wat al behoorlijk dicht bij de Noordpool is. Toch is het dankzij de ‘warme’ golfstroom hier opmerkelijk warmer dan andere plekken op aarde op deze noorderbreedte! Je kan de temperatuur op Spitsbergen in de zomer best vergelijken met een middelmatige warme winterdag bij ons, variërend rond de 5 à 10 graden boven nul. Ondanks de middernachtzon, kan het wel afkoelen tijdens de laagste zonnestand, of tijdens hardnekkige bewolking, zeker op open zee. We vertrekken vrij vroeg in de zomer, en mogen dus nog veel sneeuw verwachten. Dichtbij gletsjers (en op het pakijs) is het ook fris, ijsblokken van duizenden jaren oud stralen de koude af. Regen is vrij zeldzaam in deze ‘Arctische woestijn’.

Vertrekken naar een koude bestemming midden in onze zomer kan misleidend zijn, bereid je dus zeker goed voor. Muts, handschoenen en een sjaal zijn onontbeerlijk. Van deze zaken neem je ook beste telkens een tweede stuk mee, indien ze nat worden op de zodiac bijvoorbeeld. Zelfs een (dikke) donsjas kunnen de meesten wel verdragen. Verder neem je best zoveel mogelijk ‘layers’ mee, te beginnen met thermisch ondergoed, daarboven een warme softshell (fleece trui of iets dergelijks) en daarboven een windstopper en hardshell jas, of zelfs winterjas. Een niet-isolerend skipak (salopet), om spatwater (zodiac!) tegen te gaan of om op de natte permafrost of sneeuw te sluipen doet wonderen.

 

Fotografie en Doelstellingen

We kiezen voor deze ‘kleine’ boot om verschillende redenen. Eerst en vooral willen we ons zo discreet mogelijk begeven in de kwetsbare natuur van Spitsbergen en zonder al teveel verstoring zo dicht mogelijk komen bij dieren.

We zijn natuurbelevers en fotografen en willen ons eigen plekje aan boord. Of toch althans niet elkaars ellebogen voelen porren in je zij. Je kan je de gekte wel voorstellen als een IJsbeer verschijnt en 50 fotografen of meer op dek met lange lenzen en statieven willen drummen voor het beste plekje, ook al is de boot groot genoeg… Maar ook aan land willen we onze vrijheid. Dat kan met een kleine groep. Zo kunnen we nog voldoende kansen krijgen om dieren te benaderen, wat niet kan met grote groepen.

We reizen met een sfeervol schip, waar alle comfort aanwezig is. De kapitein vaart geregeld uit met natuurbelevers en weet dus wat we verwachten. Slechts een handvol operators slagen erin deze veelgevraagde boot en deze periode te charteren en we hebben het geluk deze reis te kunnen aanbieden!