We organiseren dit keer een unieke road & boattrip vanuit België naar de Shetland eilanden, met Fair Isle als onvergetelijke tussenstop. Een niet te missen opwindende fotografiereis met papegaaiduikers in de hoofdrol. Ontdek deze reis!

 

Wat maakt deze reis absoluut de moeite?

  • We reizen speciaal in juni om van het zachte licht gebruik te maken. We zitten heel noordelijk, dus we hebben héél lange dagen. Dit is de beste periode voor vogels, landschap en licht.
  • We maken twee boottochten om duikende Jan-van-Genten te fotograferen naast de boot.
  • We spenderen 4 nachen op Fair Isle, een uniek eiland: we krijgen onbeperkt en non-stop duizenden papegaaiduikers voor de lens. 
  • We maken tijdens de boottocht ook een tussenstop op Farne Islands met duizenden klifvogels.
  • We maken op Shetland een echte rondtrip langs de mooiste plekken.
  • Er staat een schemertocht op het programma om Europese stormvogeltjes te fotograferen.

 

Shetland: Schots-Scandinavische mix

We trekken ver boven het Schotse vasteland, richting Scandinavië, naar eilanden die er nergens anders op de wereld zo verlaten uitzien en zo'n grote aantrekkingskracht hebben op vogels. De Shetland-eilanden bestaan uit talloze bewoonde en onbewoonde eilanden omzoomd met torenhoge kliffen, stille fjorden en parelwitte stranden met helderblauw zeewater. 

Het boomloze binnenland rijst uit het water op en bereikt zo'n 450 meter hoogte. Gletsjers uit de ijstijd hebben het landschap hier gevormd. Sindsdien hebben enkel wind, zee en zand het landschap gebeeldhouwd. Uitgestrekte venen, heide, rotsformaties en meren zijn achtergebleven. Hou je van heerlijk 'alleen' zijn en stevig uitwaaien in een fantastisch rustgevend landschap waar meer schapen rondlopen dan mensen, dan is dit zeer waarschijnlijk je plekje op aarde.

 

Road, boat & fotografie

Het vergde wéken planning en overleg om het volledige programma van deze unieke reis naar Shetland op punt te krijgen, maar hier is ze dan: een topreis voor vogelfotografen. We gaan zowat élke dag kunnen fotograferen, ook als we onderweg zijn. We rijden met twee busjes vanuit België naar Nederland, waar we inschepen op de veerboot richting de Schotse Shetlandeilanden. We nemen je tijdens deze fotografiereis mee op de meest adembenemende activiteiten. Geen dooie momenten of vrije tijd dus, maar dat vinden we net tof! We gaan fotograferen tot we erbij neervallen.

 

Farne Islands, maar bovenal Fair Isle!

Een eerste tussenstop maken we op de bekende Farne Islands. Daarna trekken we richting noorden om er de boot te nemen naar het kleine eilandje Fair Isle. Er zijn hier weinig inwoners en haast geen toerisme, maar wél twintigduizend papegaaiduikers. We blijven hier enkele dagen om bij het allerbeste licht de schattigste, meest komische vogels ter wereld te fotograferen. De vogels komen ongelooflijk dicht bij ons en trekken zich niks aan van onze aanwezigheid.

 

Shetland: schapen en vogels

Daarna stappen we terug op de boot om de Shetland eilanden te bezoeken, waar meer schapen dan inwoners zijn, en nog véél meer vogels rondhangen. Het water omheen de eilandengroep zit immers boordevol vis en dat werkt als een magneet op onze gevleugelde vrienden. We bezoeken hier de mooiste eilanden en maken enkele boottochten. Daarna nemen we de ferry terug naar Schotland en rijden we door Engeland, waar we de boot naar Nederland nemen, om na nog een dik uur rijden terug op Belgische bodem te staan. Dit zijn de vogels en dieren die we - als alles goed gaat -  voor de lens kunnen krijgen: Noorse sterns, Noordse stormvogels, zeearend, visarend, grijze zeehond, gewone zeehond, duikers, grauwe franjepoot, grote en kleine jager, alk, zeekoet, papegaaiduiker, drieteenmeeuw, ...

 

Ervaring begeleiderstandem

Tijdens deze trip vormen Jeffrey Van Daele en Yves Adams een perfect op elkaar ingespeeld reisbegeleidersduo. Allebei deze gidsen zijn professionele natuurfotografen met een onwaarschijnlijk palmares. Bovendien zijn ze allebei erg geliefd bij reisdeelnemers omwille van hun vaardigheid om op een erg aangename manier fotografie-advies en -tips over te brengen. Ze staan ook bekend om het feit dat ze 'niet afgeven' voor ze de groep de allermooiste fotomogelijkheden hebben kunnen bieden.

Boek deze reis

5130 euro
€570.00
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
Alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle ferries en boottochten, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Fair Isle

Lerwick

Accommodatie en vervoer

We slapen tijdens deze reis twee nachten op de veerboot (heen en terug naar de UK, in tweepersoonskajuiten). Ter plaatse slapen we in comfortabele en gezellige hotels die de typische sfeer van Schotland en de Shetlands uitstralen.

We rijden met twee ruime minibussen en nemen verschillende veerboten. Ter plaatse maken we ook enkele kleine boottrips om eilanden of rotskliffen te bezoeken. Dit is een ultieme fotografierondreis die het beste, maar tevens ook moeilijkst te bereiken deel van Schotland in het programma heeft.

 

Is deze fotografiereis naar Shetland iets voor jou?

Ben je een natuurfotograaf met een hart voor vogels? Dan is deze trip jouw ultieme droomreis. We krijgen er onwaarschijnlijk mooie fotokansen en keren dus naar huis met ongelooflijke vogelfoto's. Ook de landschappen zijn op Shetland adembenemend mooi. Voorzie wel voldoende geheugenkaartjes...

 

Klimaat: Schotse zomer

Voorzie voldoende wind- en regendichte kleding. Het mag dan wel zomer zijn, we bevinden ons erg noordelijk. De wind stopt hier niet.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons