Tijdens deze fotoreis naar Groenland gaan we op zoek naar indrukwekkende ijsbergen, gigantische gletsjers, de merkwaardigste geologische formaties, Arctische herfstkleuren en wie weet, misschien wel Noorderlicht! Tel daar nog eens de beste begeleiding bij voor de mooiste foto's, want ook de samenwerking tussen de begeleidende professionele fotografen is een primeur! Kortom, redenen genoeg om in te schepen naar dit land van de Inuit…

 

6 redenen om deze Groenland-reis niet te missen:

 1. Eerste fotografie-expeditie naar Groenland vanuit de Benelux
 2. Uitgekiende fotografische mogelijkheden in deze Arctische wildernis
 3. Onder begeleiding van 2 professionele landschaps- en natuurfotografen met indrukwekkend palmares
 4. Beperkt aantal deelnemers (maximaal 24 i.p.v. 33 personen zoals standaard op dit zeilschip) 
 5. Ideale reisperiode met mooi laag zonlicht en misschien zelfs Noorderlicht als kers op de taart
 6. Comfortabele en gezellige boot met open zicht op het dek, ruime kajuiten, bar en lounge 

 

Ongelofelijke setting

Groenland is het grootste eiland ter wereld en de tweede grootste ijskap op onze planeet. Deze barre ijswoestijn kalft af aan de kusten en vormt gigantische gletsjerfronten. De afbrokkelende ijsbergen zijn de grootste van onze Noordpool. Indrukwekkende monumentale blokken van oeroud ijs, in de vorm van torens, bogen, muren, ... drijven af naar zee door de uitgesleten diepe fjorden. Deze fjorden met steile geërodeerde kliffen en blootgelegde geologische structuren tonen ons hoe Groenland is ontstaan.

We starten en eindigen onze reis naar dit land van de Inuit in de enige bewoonde nederzetting in Scoresby Sund: Ittoqqortoormiit. (En neen, we zullen niet testen of je dit correct kan uitspreken of schrijven!) Hier leven een 500-tal Inuits ver afgezonderd van de grotere dorpen en steden aan de westkust. 9 maanden per jaar worden ze er volledig ingesloten door het zeeijs. 

 

Perfecte omstandigheden voor fotografen

In deze fjorden begeven we ons met onze privé gecharterde driemaster Rembrandt van Rijn. We zochten de boot zorgvuldig uit omwille van zijn comfort en 360° perfecte zichtbaarheid vanop het bovendek. Een grote meerwaarde voor fotografie! Bovendien kozen we ervoor om niet de 33 plaatsen in te vullen, maar reizen we met een veel kleinere groep om 100% fotografiecomfort te garanderen. Meer plaats in de kajuiten, meer plaats in de eetkamer, meer plaats in de zodiacs en meer plaats op het dek. Uiteraard met een meer persoonlijke begeleiding!

VOOR MEER INFO OVER DEZE REIS, BEKIJK HIER DE DETAILFICHE (met meer info over de vaarroute, taal, zeeziekte, etc.).

 

Reisgidsen: primeur

Voor de allereerste keer zullen Bart Heirweg en Yves Adams samen een fotografiereis begeleiden. Bart en Yves kennen elkaar al meer dan 20 jaar en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Beiden zijn professioneel fotograaf en uitstekende begeleiders. 1 plus 1 is in dit geval absoluut meer dan 2. Het belooft een topreis te worden als je de kneepjes van het vak grondig onder de knie wil krijgen en dat op een bijzondere locatie waar amper mensen komen!

Ook Willy Wouters maakt deel uit van het expeditieteam. Hij reist al jaren naar Groenland, en is een ondertussen een expert voor deze Arctische bestemming. Samen met Bart en Yves zal Willy een gevarieerde route uitstippelen die alle aspecten toont, in de beste lichtomstandigheden. Dit 3-koppige Vlaamse team zal ervoor zorgen dat het een onvergetelijke expeditie wordt. Hijs de zeilen!

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
01 jun 2017
Begeleider
Bart Heirweg
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
internationale vluchten Brussel/Amsterdam - IJsland - Brussel/Amsterdam, luchthaventaksen van deze vluchten, vliegtuigtickets IJsland - Groenland - IJsland, luchthaventaksen van deze vluchten, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet-alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.), aankopen van persoonlijke aard.

Accomodatie en transport

In de prijs zijn de charterboot Rembrandt van Rijn en de gecharterde vlucht IJsland – Groenland - IJsland inbegrepen! Daarnaast zijn alle internationale vluchten (zowel vanaf Amsterdam als vanaf Brussel), overnachtingen en maaltijden in IJsland inbegrepen in de prijs. 

Ons basecamp is de 56 meter lange driemaster Rembrandt van Rijn. Weet dat we letterlijk verschillende boten voor je hebben uitgeprobeerd en dat dit charmante zeilschip om verschillende redenen de absolute winner was:

 • ongelofelijke panoramisch zicht op dek (voor fotoreizen een absolute must)
 • ruime kajuiten
 • zeer comfortabele en gezellige, gemeenschappelijke ruimte om samen eten en lezingen te houden

Voor een maximaal comfort en de beste fotografische mogelijkheden verkiezen we het schip drastisch te ‘onderbemannen’ en af te wijken van de normale passagierscapaciteit van 33 personen. De reis wordt slechts open gesteld voor 24 deelnemers. Op deze manier kunnen we ook een persoonlijkere begeleiding garanderen. 

De Rembrandt van Rijn heeft alle nodige praktische zaken aan boord. We mogen als deelnemer ook bijna overal komen, ook aan de brug. Bij voldoende wind hijsen we zelfs de zeilen en kunnen we het schip in al zijn glorie zien! Misschien krijg je de kans om zelf aan het roer te staan...

BEKIJK HIER DE DETAILFICHE VAN DE REMBRANDT VAN RIJN.

BELANGRIJK: ROKEN IS NIET TOEGELATEN OP DEZE TRIP!

 

Ter plekke

Dit is een fotografiereis voor fotografen en eventueel niet-fotograferende partners. Met de professionele fotografen Bart Heirweg en Yves Adams ben je zeker van de beste begeleiding. Bovendien kunnen we in september genieten van lange zonsopgangen en -ondergangen en daar maken we uiteraard ten volle gebruik van. Bereid je voor op de enorme fotografische mogelijkheden:

 • van op het schip waar we mobiel zijn en dicht bij ijsbergen kunnen varen
 • van op land tijdens lichte verkenningswandelingen
 • vanuit 2 zodiaks bestuurd door fotografen Bart en Yves, en Groenland-expert Willy

Aan een gedetailleerd programma wagen we ons liever niet, zodat we de reis heel flexibel kunnen invullen en in teken van mooi licht kunnen reizen. 

De excursies aan land zijn makkelijk tot matig. Een goede basisconditie is voldoende voor deze trip. Als we de zeilen hijsen, zijn stoere zeebonken welkom om een tandje bij te steken!

 

Klimaat en kledij

In de fjord Scoresby Sund zijn we beschut tegen felle noordenwind. Vaak is het er in september zelfs zonnig en aangenaam. Temperaturen schommelen van -5°C tot +10°C, maar liggen naar verwachting tussen de 0°C en 5°C. Van woelig water zullen we normaal ook geen last hebben, en zeeziekte komt hier maar heel heel zelden voor! Meer informatie over zeeziekte vind je in de detailfiche.

We zitten uiteraard op een schip op open water, dus goede warme waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen koud zijn. Stevige hoge waterdichte botines of laarzen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijk. Kleden in dunne lagen is het meest efficiënt om warmte vast te houden. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om kledijlagen uit te trekken zodat je niet begint te transpireren.

 

Fotografie en verwachtingen

Groenland heeft een onmiskenbare schoonheid en dat zal je meteen merken als we je naar de mooiste uithoeken van de Scoresby Sund brengen. Het idee dat we hier vermoedelijk alleen zullen zijn en zo dicht tegen de Noordpool zitten, zet je ongetwijfeld al aan het dagdromen. Een ding staat vast: dit is dé ultieme fotoreis voor de landschapsfotograaf die graag de Arctische regionen wil verkennen onder professionele begeleiding.

We varen door schitterende landschappen en zorgen dat je naar hartenlust kan fotograferen. Dieren ontmoeten we ook dus hou voor alle zekerheid toch de telelens in de aanslag. We maken kans op walvissen, zeehonden, Muskusossen, Sneeuwhazen, verschillende ganzensoorten tot misschien wel een IJsbeer. In september krijgen we al te maken met mooi laag zonlicht zodat we de ganse dag kunnen fotograferen. We starten de reis met volle maan, dus krijgen we ook mooi nachtlicht. Met een beetje geluk zien we zelfs Noorderlicht! De toendra zal trouwens gekleurd zijn in felgele en -rode kleuren. Een mooi contrast met de spierwitte ijsbergen in de fjorden!

 

IN DE AANLOOP NAAR DEZE REIS WORDT EEN INFODAG GEORGANISEERD WAAROP JE ZOWEL ALLE THEORETISCHE ALS PRAKTRISCHE INFORMATIE VOOR DEZE EXPEDITIE KRIJGT! MEER INFO VOLGT NA INSCHRIJVING.

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijs ALL-IN per persoon:

 • UITVERKOCHT: TWEEPERSOONSKAJUIT (patrijspoort, privé sanitair, stapel-tweepersoonsbed)
 • UITVERKOCHT: TWEEPERSOONSKAJUIT DELUXE (patrijspoort, privé sanitair, 3 bedden)
 • UITVERKOCHT: EENPERSOONSKAJUIT (geen patrijspoort, privé sanitair, stapelbed)
 • UITVERKOCHT: EENPERSOONSKAJUIT DELUXE (patrijspoort, privé sanitair, stapel-tweepersoonsbed)

Eénpersoonskajuit is een kajuit privé voor 1 persoon. Prijzen tweepersoonskajuit zijn per persoon.

Betaling van deze reis gebeurt in 3 stappen.

 1. Initieel voorschot van 30%
 2. 01/01/2017: 20%
 3. 01/07/2017: saldo

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons