Bulgarije is één van de wildste en meest biodiverse landen van Europa. Dat komt door de haast eindeloze aaneenschakeling van verschillende unieke en ongerepte habitats. Een variatie aan uiterst geschikte landschappen waar we in de lage landen alleen maar van kunnen dromen. Net op het moment dat dit landschap getooid is in uitbundige herfstkleuren, vertrekt deze bijzondere STARLING fotografietrip...

 

 

Wild Bulgarije, slow farming

Geen enkel land in Europa kan zo goed pronken met schilderachtige pracht en wijdse natuur als Bulgarije. Voortdurend verandert het landschap: van Alpiene bergen naar vrijstromende rivieren in soms diepe canyons, uitgestrekte natuurlijke graslanden en oude bossen, rotsachtige kusten en zandstranden.

De dagelijkse drukte en de race tegen de klok waar velen last van krijgen, is hier nog niet overal doorgedrongen. Boer met paard en kar is hier geen ongewoon tafereel, al zie je weliswaar vooral boeren op leeftijd. Authentieker vind je het in Europa haast nergens meer.

 

Schitterende landschappen, traditioneel erfgoed

We trekken door het Pirin, Melnik en Rodopegebergte en dalen af in de valleien van de Strouma en Arda rivier. Elke dag belooft een avontuur te worden voor de landschapsfotograaf. Laat je elke dag onderdompelen in een overvloed aan natuurlijke landschappen met knappe herfstkleuren. We missen uiteraard geen enkele ochtend en avond, want we jagen die perfecte lichtomstandigheden na, zoals je wel weet.

We zetten het statief elke ochtend en avond op prachtige fotolocaties en ook overdag gaan we op zoek naar goeie fotokansen. We stoppen uiteraard in kleine dorpjes en fotograferen er de bijzondere architectuur en fotogenieke bewoners die deze ongekende parel maken tot wat hij is. 's Avonds sluiten we steevast af met een traditioneel gerecht, geserveerd met een lokaal wijntje.

 

Reisbegeleiders met een hart voor het land én fotografie

Onze reisbegeleider, Yves Adams, is gek op Bulgarije en doet er alles aan om ook jou verliefd te laten worden op dit onbekende land. We mogen Yves zonder aarzelen een strever noemen, en dat is een compliment! Hij wil voor elke deelnemer de perfectie en neemt je mee naar de allerbeste fotoplekjes. Hij helpt je bij het fotograferen, geeft graag uitleg en toont je alle tips en tricks. Het onderste uit de kan halen is standaard voor Yves.

Voor deze reis nodigt Yves zijn Bulgaarse kameraad uit om mee te begeleiden. Onze lokale gids woont in het land en kent de natuur als geen ander. Ook hij is een fotograaf met topklasse. Onze deelnemers boffen, want wat een team!

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Sofia

Melnik

Rodopegebergte

Fotografiereis naar herfstig Bulgarije: accomodatie en transport

We verblijven in kleine lokale gasthuizen met heerlijke keukens en verplaatsen ons om de twee of drie dagen naar een volgende bestemming per mini-bus. Hou rekening met soms langere verplaatsingen overdag met weliswaar veel fotostops. Hou dus je fotomateriaal steeds binnen handbereik op de bus.

 

Is deze fotografiereis naar Bulgarije iets voor jou?

Lijkt het je wel wat om elke dag te ontwaken met een schitterend fotolandschap voor je neus? Dan ben je hier op je plaats!

Dit is geen fysiek actieve reis: we gaan nooit heel lang stappen. De grootste vereiste is vroeg kunnen opstaan. Iedereen is welkom om dagenlang met volle teugen te genieten van Bulgaarse landschappen achter én naast je fototoestel.

Enkele materiaaltips: onontbeerlijk voor deze reis zijn een degelijk statief en geschikt materiaal voor landschapsfotografie. Breedhoeklenzen, middel-tele zoomlens, eventueel portretlens, polarisatie- en grijs(verloop)filters, draadontspanner,... 's Ochtends vroeg of laat op de avond, kan een hoofdlamp handig zijn!

 

Herfst in Bulgarije: klimaat en kledij

Verwacht je aan een klassiek herfstklimaat met schommelende temperaturen. Vooral 's ochtends hogerop in de bergen kan het vrij koud zijn. Overdag zijn de temperaturen mild. We hopen uiteraard altijd op geen regen, maar neem toch voldoende water- en windwerende kledij mee, en thermische onderlagen voor de frisse ochtenden. Een muts en handschoenen komen goed van pas.

We parkeren altijd zo dicht mogelijk bij de fotolocaties, maar soms moeten we toch even stappen. Lichte waterwerende stapschoenen zijn dus voldoende, tenzij je in de rivieren wil gaan staan, dan is het beter om laarzen of overschoenen mee te nemen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons