Finland is wat natuurschoon en fauna betreft ontegensprekelijk één van Europa's mooiste landen. In een magisch landschap van uitgestrekte taigabossen en duizenden meren lopen nog wilde beren, veelvraten en zelfs wolven rond. Reden voor STARLING en Landschap vzw om een speciale fotografie-expeditie te organiseren naar deze parel. Ga mee en fotografeer de prachtige Finse lente!

 

Hoogtepunten van deze trip

  • We krijgen bijna gegarandeerd beren en misschien ook veelvraat en wolf voor de lens
  • Het mooiste licht... Daar draaien we speciaal ons dag-nachtritme voor om.
  • We spenderen vier volle nachten in speciale wildlife fotohutten
  • Via interessante theorie- en vooral heel veel spectaculaire praktijkmomenten, schaaf je je fotoskills bij.
  • Zorgeloos reizen met een eigen minibus en volpension logeren in een eigen typisch Scandinavisch houten huis bij een prachtig meer, mét sauna's en bootje.
  • Begeleiding door professionele natuurfotograaf Johan van der Wielen

 

Dag is nacht en nacht is dag

Eén ding staat vast: dit wordt een onvergetelijke Finland-reis! Alleen al het feit dat we het dag- en nachtritme omdraaien, voelt heel speciaal aan. We brengen maar liefst vier volledige nachten door in verschillende wildlife hides van lokale organisaties. Deze hutten zijn uniek gepositioneerd en bieden ons een uitgelezen kans om bruine beren, veelvraten en misschien zelfs wolven op de gevoelige plaat vast te leggen. Tussen 23u30 en 2u schemert het, maar volledig donker wordt het nooit...

 

Het beste licht ooit: een droom voor fotografen

Ondanks de lange dagen merken we dat het lentelicht in Finland erg zacht is. De subtiele lichtschakeringen in de vroege ochtend, met nevel boven het water en dat prachtige gouden licht zijn een droom voor elke fotograaf. De nachten die we niet in een wildlife hide doorbrengen, spenderen we met zoektochten in de omgeving. Onze targets: elanden, mooie landschappen en vele vogels, unieke zonsondergangen en -opkomsten en een privérondleiding in het Petola bezoekerscentrum.

Boek deze reis

2125 euro
Inschrijven voor
01 apr 2019
Inclusief
Alle transport ter plaatse, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, alle water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Internationale en nationale vliegtuigtickets, luchthaven taxen, frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Kajaani Airport

Domnan Pirtti

Wild Brown Bear Oy

Kivikiekintie 938

Lentiirantie 342

Suomussalmi

Accommodatie en transport

We overnachten in een eigen traditioneel Fins houten huis Domnan Pirtti naast een groot meer. We slapen in éénpersoonsbedden op tweepersoonskamers. Het is gezellig toeven in Domnan Pirtti met een gemeenschappelijke ruimte met eettafels en banken, een zithoek, open keuken en houtkachel.


Een perfecte plek om uit te rusten en om de cursusmomenten en fotografische nabesprekingen te organiseren. Verder mag je vrij gebruik maken van de twee sauna’s en een motorbootje.

We verplaatsen ons met een eigen 9-persoons huurbusje en een auto. Daardoor zijn we volledig onafhankelijk en kunnen we gaan en staan waar en wanneer we willen. 

De data zijn gekozen in functie van vlotte vliegtuigreizen. De vluchten zijn echter niet inbegrepen doordat de prijs hiervan teveel schommelt. De vliegtuigtickets worden geschat op 400 - 600€. Vliegtuigtickets kunnen via STARLING geboekt worden. Vraag meer info via contact@starlingreizen.be 

 

Praktisch: fotografie in Finland

Deze fotografiebeleving in Finland is voornamelijk gericht op wildlifefotografie, maar we bevinden ons natuurlijk in een onwaarschijnlijk fantastische omgeving, dus landschapsfotografie komt hoe dan ook dagelijks aan bod. Tijdens de excursies in de natuurgebieden begeleidt de gids je uitgebreid en kan je volop vragen stellen. We voorzien ook theoriemomenten bespreken samen de gemaakte beelden.

 

Is deze fotografiebelevenis in Finland iets voor jou?

Ben je gebeten door natuur- en landschapsfotografie, ken je goed de werking van je camera en begin je te watertanden van de foto’s die Johan van de Wielen op deze locaties in Finland heeft gemaakt? Dan is deze reis absoluut iets voor jou.

We beschouwen de reis als ietwat pittig omwille van het omgewisselde dag-nachtritme. De wandelingen zijn niet zwaar. Wel het nachtelijk fotograferen en soms uren in de hut zitten tot er plots een fotomoment aanbreekt door het verschijnen van een beer, wolf of veelvraat. Het wachten hoort er bij en is iets wat elke doorgewinterde fotograaf vast bekend in de oren klinkt. Bijna altijd wordt dat wachten ook beloond met een fantastische reeks foto’s. En de ervaring leert dat het omkeren van het ritme best nog meevalt, dankzij het vele licht tijdens de nacht.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons