Samen met partnerorganisatie Landschap vzw, ook wel bekend van hun campagne Welkom wolf, mogen we exclusief mee met gespecialiseerde onderzoekers in het leefgebied van de wolven in Duitsland. We zitten in het topgebied waar onze West-Europese wolven vandaan komen. In het kielzog van het team biologen leren we deze intrigerende dieren en hun leefgebied kennen ...

 

Sterktes van deze reis:

  • ALL IN: alles is inbegrepen van begin tot eind
  • ervaren (lokale) gidsen: Engelstalige/Duitstalige begeleiding, Nederlandstalige gids
  • max. 7 (!) deelnemers. Persoonlijke deskundige begeleiding gegarandeerd. Zeker in het leefgebied van wolven is een maximum van 7 deelnemers een absolute meerwaarde.
  • kwalitatieve accommodatie, kwalitatief transport
  • 3 volle dagen op stap met wolvenexperts. Zij zijn de enigen in Europa die certificaten van wolvenexpert mogen uitreiken!

 

Word jij een echte wolvenkenner?

We verblijven vijf dagen in een hotel midden in het territorium van wolven. Daar worden we ondergedompeld in het leven van de wolf. We mogen namelijk exclusief mee met biologen die dag in dag uit wolven onderzoeken. Daarom mag onze groep niet groter zijn.

De wolvenexperten van deze stage zijn de enige professionelen in Europa die certificaten van 'wolvenkenner' mogen uitreiken. Ze nemen ons mee naar verschillende territoria van wolvenroedels, we zoeken wolvensporen en leren ze kennen en ‘lezen’. We ontdekken welke prooien een wolf najaagt en zien hoe de onderzoekers de wolven monitoren. Wie weet vinden we zelfs verse uitwerpselen die razend interessant zijn voor DNA-analyse!

Tussendoor krijgen we boeiende lezingen over de meest recente ontwikkelingen in het wolvenbestand. We installeren cameravallen voor de nacht en checken de volgende dag het resultaat ... Ons ultieme doel is misschien wel een wilde wolf spotten! Garanties bieden is onmogelijk, maar als er ergens een kans is om er eentje te zien, dan is dat hier.

 

Gespecialiseerde reisgids

Je Starling-gids Frederik Thoelen zette zijn eerste stappen in natuurobservatie al op heel jonge leeftijd, maakte van dichtbij kennis met inheemse dieren in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek en werd ondertussen bioloog en maker van natuurfilms. Frederik is een grote fan de Europese natuur en de wilde dieren die er leven. Dé geknipte persoon dus om je te begeleiden op je zoektocht naar wolven in onze eigen contreien!

Boek deze reis

1340 euro
bijna gegarandeerd vertrek
€85.00
Begeleider
Frederik Thoelen
Inclusief
Transport vanuit België, alle transport ter plaatse, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, begeleiding en lezingen door gespecialiseerde wolvenexperts, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Neustadt (Spree)

Accommodatie en vervoer

We rijden per minibus naar Duitsland. De opstapplaatsen worden zo handig mogelijk bepaald aan de hand van van de woonplaats van de deelnemers. 

We logeren voor onze wolvenstage midden in het wolvengebied in Duitsland. Een gezellig driesterrenpension verzorgt onze kamers en maaltijden.

 

Is deze wolvenstage in Duitsland iets voor jou?

Ben je onwaarschijnlijk geboeid door zoogdieren en in het bijzonder door wolven? Lijkt het je wel iets om met de echte experten op pad te gaan en van hen alles te leren over het gedrag van de wolf? Wil je een wolf in het wild ontmoeten in West-Europa? Dan is deze stage echt iets voor jou!

 

Klimaat en kledij

Voorzie voldoende warme (werk met laagjes) en waterdichte kleding. Stevige stapschoenen die waterdicht zijn, zijn ook een must. Regen en sneeuw zijn geen uitzondering, dus een warme muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe. 

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons