Samen met Landschap vzw willen we jou verwennen met een laagdrempelig en onvergetelijk natuurbelevingsweekend in de Baai van de Somme. Niet geheel onterecht vinden de immer chauvinistische Fransen hun ‘Baie de Somme’ de mooiste baai ter wereld. Zo ver het oog reikt, ontvouwt zich tussen zee en land een uitgestrekt lappendeken van eindeloze zandplaten, glinsterende plassen en kreken en uitgestrekte slikken en schorren. Een decor waarin zilverreigers pootjebaden en zeehonden zonnekloppen. Op de schorren grazen de bekende pré salé-schapen. Pittoreske dorpjes als Le Crotoy en Saint-Valéry-sur-Somme omzomen de baai.

 

 

Wadlopen: niet voor watjes

Bij laag tij zie je vanaf de kustlijn enkel nog strand en zandplaten met daartussen een netwerk van geulen; de zee lijkt dan eindeloos ver weg. De baai zelf is op dat ogenblik grotendeels droog; zo ver het oog reikt, alleen maar schorren en slijkplaten met daartussen de Somme die zich meanderend een weg naar de zee baant. Een paar uur later komt de zee met een enorme kracht terug opzetten en wordt het zeewater 14 kilometer ver richting kust en verder landinwaarts gestuwd. In geen tijd staat het zeewater aan de voet van de duinen en de dijken en wordt de hele baai overspoeld door het kolkende water; alleen de hogergelegen schorren gaan niet kopje onder.

 

Vogels en zeehonden spotten in Noord-Frankrijk

De slikken doen dienst als ‘take away’ voor duizenden trekvogels. Niet alleen de baai zelf is een internationale trekpleister, ook het Parc du Marquenterre achter de eerste duinenrij is een hotspot voor vogels. Elk jaar houden miljoenen trekvogels hier halt. Sommige blijven een heel seizoen plakken, voor andere is het een broodnodige pitstop tussen de broedgebieden in het noorden en de overwinteringsgebieden in Zuid-Europa of Afrika. Naarmate de zomer verstrijkt, troepen hier indrukwekkende aantallen eenden, waadvogels, lepelaars en grote en kleine zilverreigers samen.

De Baie de Somme herbergt de grootste zeehondenkolonie van Frankrijk. Bij laag water kan je hier grote groepen gewone en grijze zeehonden zien luieren op de drooggevallen zand- en slijkplaten.

LEDEN VAN LANDSCHAP VZW GENIETEN VAN 25 EURO KORTING!

Bij elke natuurreis gaat 20% van de bruto winstmarge integraal naar een natuurbeschermingsproject. Dit project wordt via een stemronde door de deelnemers van de natuurreizen verkozen. UNIEK in België!

 

Ervaring reisgidsen

Het weekend zelf wordt begeleid door het team van Landschap vzw, Jan Loos en Aagje De Doncker. Beiden hebben enorm veel ervaring met het begeleiden en organiseren van natuuractiviteiten, en kunnen je heel wat vertellen over de vogels en zoogdieren die we zullen te zien krijgen. Kortom, het ideale duo voor een gevuld weekend vol met mooie momenten.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
01 jun 2018
Inclusief
alle overnachtingen, 2x ontbijt en 2x avondmaal, alle dranken bij ontbijt en avondmaal (inclusief wijn), alle excursies, verzekering garantiefonds, toegangsgeld tot Parc du Marquenterre.
Exclusief
annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, middagpicknick, aankopen van persoonlijke aard en private consumpties.

Saint-Valery-sur-Somme

Cayeux-sur-Mer

Saint-Quentin-en-Tourmont

Accommodatie en eten

We reserveerden alvast alle kamers – dat zijn er 12 – in een gerestaureerde watermolen met bijgebouwen, die alleen al door zijn ligging uniek is. De accommodatie is basis tot standaard maar voldoet aan de normen om er een gezellig weekend van te maken! De molengebouwen liggen op een eiland gevormd door de Authie en een aftakking ervan, in volle natuur. De Grote gele kwikstaart loopt over het gazon in de ruime tuin en héél af en toe komt er een zeehond tot onder de ramen van de eetruimte de Authie opgezwommen! Onderweg naar de verblijfplaats heb je een goede kans om een grauwe kiekendief te zien, die hier gebroed heeft in de akkers. Ook nog even meegeven dat de keuken van gastvrouw Sabine in orde is. Hoeveel meer moet je nog weten om meteen een plaats in het paradijs te boeken? Indien gewenst, kunnen er individueel nachten worden bijgeboekt. Contacteer ons voor meer info via info@landschapvzw.be of contact@starlingreizen.be

 

Vervoer

Vervoer gebeurt met eigen wagen van en naar de bestemming. Neem contact indien je graag zou carpoolen met andere deelnemers. Ter plaatse wordt er zoveel mogelijk gecarpooled.

 

Klimaat

Augustus in Noord-Frankrijk kent zeer uiteenlopende weersomstandigheden. Daarom is het aangewezen om voorzien te zijn op een warme zomerdag, maar evengoed op koude, winderige en natte weersomstandigheden. Een paraplu, laarzen en stevige stapschoenen kunnen wonderen doen.

 

Prijs

Basisprijs: 285 euro per volwassene voor 2 nachten (niet-leden van Landschap vzw), 2x ontbijt (zaterdag en zondag), 2x diner (vrijdagavond en zaterdagavond, alle dranken inbegrepen, zelfs wijn), reisbegeleiding en toegangsgeld Parc Marquenterre. Leden van LANDSCHAP VZW ontvangen 25 euro/deelnemer korting. 

De prijs is exclusief vervoer met eigen wagen of carpooling, middagpicknick en private consumpties. Er zijn zowel kamers beschikbaar met privé badkamer als kamers met gedeeld sanitair. De gemeenschappelijke badkamers op de gang worden gedeeld per 3 kamers. 

  • Voor de kamers met privé sanitair wordt een toeslag aangerekend van 35 euro per persoon voor het ganse weekend.
  • Single optie is een meerkost van 40 euro voor een kamer met gedeelde badkamer en 110 euro voor een kamer met privé-badkamer.
  • Voor kinderen vanaf 12 jaar wordt de prijs van een volwassene aangerekend.
  • Kinderen -12 jaar: het verblijf is gratis voor 1 kind in derde bed op dezelfde kamer. Maaltijden van het kind worden ter plaatse afgerekend (er wordt rekening gehouden met de leeftijd). Voor gezinnen met meerdere jonge kinderen proberen wij het verblijf van de kinderen eveneens gratis te houden, zolang er geen gebruik wordt gemaakt van een tweede kamer.

Voor concrete vragen over kamerindeling, creatieve oplossingen voor gezinnen met kinderen, eenpersoonsoptie etc., contacteer Landschap vzw via +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons