In de adembenemende Picos de Europa in Spanje zijn Iberische Wolven thuis. Het is dan ook daar dat we ‘op jacht’ gaan naar de zeldzame roofdieren. Louter gewapend met fotomateriaal, uiteraard. 

Al vanaf STARLINGS eerste wolvenreis naar de Picos (in 2013) slaagden we er telkens weer in om lokale wolvenroedels te spotten. We misten geen enkele keer de Iberische Wolven en bewonderden en fotografeerden ze al bij elke mogelijke activiteit: spelend, roepend, slapend en jagend. We hebben intussen verfijnde technieken en knowhow in huis om ook deze keer in het opzet te slagen.

Er staan tijdens deze reis meerdaagse excursies op het programma met lokale, professionele gidsen. Ze loodsen ons met 4x4-voertuigen naar de plaatsen waar wolvenroedels zich ophouden. Eens ter plaatse scannen we vanop bergtoppen waar de roedels exact zitten. Lokaliseren we een Wolf, dan benaderen we hem onmiddellijk dicht genoeg om mooie foto’s te kunnen maken. Daarvoor bewegen we ons met al ons fotomateriaal over ruw bergterrein: best avontuurlijk en niet voor doetjes.

 

Een waaier aan natuurpracht

Naast Iberische Wolven herbergen de fantastische Picos de Europa een schat aan biodiversiteit. Er zullen dus niet alleen Wolven voor de lens verschijnen, maar ongetwijfeld ook een reeks andere prachtdieren: Cantabrische Gems, Wilde Kat, Iberische Steenbok en Vale Gieren. Stuk voor stuk onbereikbare bergparels om op de gevoelige plaat vast te leggen.

Voor foto’s van de Cantabrische Gemzen en Iberische Steenbokken passen we dezelfde techniek toe als bij de Wolven. Voor Wilde Katten maken we gebruik van verplaatsbare schuilhutten en de Vale Gieren fotograferen we vanuit vaste fotografiehutten.

En niet te vergeten: ook de landschappen zijn hier fenomenaal mooi en fotogeniek.

 

De gidsen loodsen je mee

Voor deze erg specifieke fotografiereis naar Spanje creëerden we een unieke formule. Als reisbegeleider pikten we er de inspirerende creatieveling en natuurfotograaf Karl Van Ginderdeuren uit. Hij leidt de reis in goede banen en helpt je met het fotograferen van al die natuurpracht. Ter plaatse kunnen we rekenen op de professionaliteit en kennis van lokale gidsen die vooraf de doelsoorten voor ons lokaliseren.

Boek deze reis

1580 euro
€185.00
Begeleider
Karl Van Ginderdeuren
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle overnachtingen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Fotografiereis Spanje: accommodatie en vervoer

Alle overnachtingen zijn van een goede kwaliteit. We slapen in een lokaal hotel met alle nodige voorzieningen (ook gratis WIFI).

Om vlot de afgelegen valleien nabij Riano te doorkruisen, maken we gebruik van een 4x4. Alle excursies met lokale gidsen zijn inbegrepen in de reis.

 

Avontuurlijke fotografie: is deze reis iets voor jou?

Pittige, korte wandelingen naar een wat van de weg afgelegen uitkijkpunt zijn eerder regel dan uitzondering. Om een dier dicht genoeg te benaderen voor fotografie, moeten we soms enige inspanning doen. We bewegen ons over de steile bergflanken vol begroeiing: geen paden, maar onaangetast en ruw terrein.

Deze specifieke setting vraagt om de nodige flexibiliteit, geduld en vooral de juiste fysieke conditie. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het dragen van je eigen fototas en statief.

Een gezonde interesse en empathie voor (fotografische) natuur en avontuur zijn doorslaggevend tijdens deze reis. Wilde dieren bepalen immers zelf waar ze gaan en staan. Geduld is tijdens deze trip een mooie deugd. En je wordt er dubbel en dik voor beloond!

 

Fotografiereis naar Spanje: klimaat en kledij

Mooi en zonnig warm weer is tijdens deze periode van het jaar de norm. Maar door onze grotere hoogtes, kan het soms bewolkt, regenachtig en/of mistig zijn. De betere fotografische periodes (ochtend- en avondlicht) zijn sowieso altijd de frissere momenten van de dag. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons